Valmistusohje

2–3 kesäkurpitsaa

Täyte:
noin 100 g Amerikan pekonia
250 g jauhelihaa
2 sipulia
kurpitsojen sisusta
1 dl (mozzarella)juustoraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2–3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia, basilikaa tai oreganoa

Päälle:
noin 2 dl juustoraastetta

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Poista sisusta lusikalla kovertaen.
  2. Pane kurpitsanpuolikkaat voideltuun matalaan laakeaan vuokaan.
  3. Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja hienonnetut sipulit. Ruskista.
  4. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta seos. Täytä kurpitsat seoksella.
  5. Paista 200°C:ssa noin 15 minuuttia, ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 10–15 minuuttia.
Jaa sivu