Ruokalistat helpottavat arkea

Ota marttojen laatimat ruokalistat avuksi helpottamaan kestävän arjen ruokailua. Suunnittelu helpottaa päivittäistä ruoanvalmistusta. Joka päivä ei tarvitse erikseen miettiä, mitä tänään laittaisi ja ostoslistakin on kätevä laatia useammaksi päiväksi kerrallaan. Turhat heräteostoksetkin jäävät näin vähemmälle.

Ruokalistan suunnittelu

Viikkoruokalistat helpottavat suunnittelemaan viikon ruokailuja. Kun suunnittelet ruokalistat hyvin etukäteen, voit hyvin syödä useampana päivänä edellisen päivän tähteitä tai jatkaa niillä seuraavan päivän ateriaa.

Ruokalistan suunnittelu

Yhden ja kolmen viikon ruokalista

Ruokalistan avulla suunnittelet vaihtelevat, monipuoliset ja edulliset ateriat kullekin viikonpäivälle. Kun suunnittelet esimerkiksi viikon ruoat etukäteen, säästyy aikaa ja vaivaa. Perusraaka-aineet voi hankkia yhdellä kauppareissulla ja täydentää jääkaappia tuoretuotteilla viikon aikana.

Lautasmalli apunasi

Lautasmalli on havainnollinen esimerkki hyvästä ateriasta. Kun kokoat aterian lautasmallin mukaan, syöt monipuolisesti eikä sinun tarvitse huolehtia yksittäisten ravintoaineiden saannista.

Lautasmalli

Ruokalistat lapsiperheille

Tutustu ruokalistoihimme, jotka on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin.

Lapsiperheen ruokalista Pikkulapsiperheen ruokalista

Ruokalistat neljälle vuodenajalle