Syksyn paras salaattipöytä

Syksyn maukkaimmat salaatit löytyvät tältä kurssilta! Ruokaisat ja lisukesalaatit pääsevät pääosaan, kun käyttöön otetaan syksyn paras sato. Opit myös täydellisen salaatin kaavan. Huom! Kurssi on erilainen, kuin kevään salaattikurssi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 20.9.2021 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Kasvisten fermentointi – Silkkaa hapatusta!

Hapattaminen on huippu juttu! Se on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja kurssin aikana jokainen pääsee laittamaan oman hapankaalin alulle. Valmistamme myös kimchiä, jonka sanotaan olevan maailman terveellisin ruoka, ja tutustumme moniin muihin hapatettuihin ruokiin. Kurssilla käytetään hapatettuja tuotteita myös ruoanlaitossa, kun valmistamme yhteisen päivällisen. Tietoa ruokakurssista Kurssi

Hei me leivotaan joulua

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla tehdään ihania joulun aikaan sopivia leivonnaisia ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 11.12.2021 klo 10.00–13.30.   Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 € / aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat

Riistaruokakurssi

Riistaruokakurssilla opit valmistamaan ruoaksi ekologista ja herkullista riistalihaa. Valmistamme riistasta yhdessä muiden sesongin herkkujen, kuten juuresten, sienien ja marjojen kanssa herkullisen kokonaisuuden. Kurssilla valmistetaan saatavuuden mukaan eri riistalihoja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 28.10.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

British Christmas Dinner – Joulupöytä brittiläisittäin TÄYNNÄ

Tule loihtimaan keittiöön joulutunnelmaa brittiläisittäin! Kurssilla valmistetaan perinteisiä brittiläisiä joulupöydän antimia modernilla otteella. Pöydän kruununa on kalkkunaa ja vegepaistia, joiden kanssa tarjoillaan muun muassa Yorkshire pudding -pannukakkuja, paahdettuja kasvislisukkeita ja herkullisia kastikkeita, joissa maistuu muun muassa karpalo. Jälkiruoaksi valmistamme pienet makeat joululeivonnaiset.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 20.12.2021 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €,

Parhaat sieniruoat

Sienistä on moneksi! Kurssilla tutustutaan ruokasienien monipuoliseen käyttöön keittiössä ja valmistetaan ateriakokonaisuus useita sienilajeja, kulloisenkin päivän sienisaalista, hyödyntäen. Saat samalla hyviä säilöntävinkkejä. Ihastu metsiemme aarteisiin! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 21.9.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. 

Silkkaa hapatusta -verkkoruokakurssi

Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin. Kurssilla laitamme hapankaalin,  kimchin ja kauden hapanvihannekset fermentoitumaan käymme perusteellisesti läpi mitä kasvisten hapattamisesta tulee tietää. Kurssilla käytetään kalakastiketta, jonka voit halutessasi korvata soijakastikkeella. Kimchiin käytettävää korealaista chilijauhetta (gochugaru) saa isommista marketeista ja aasialaisiin ruoka-aineisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisilialainen joulu – verkkoruokakurssi

Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja: munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Valmistamme verkkokurssin aikana erilaisia paikallisia jouluherkkuja: täytettyä kalaa, sitruksista salaattia ja salviavoissa paistettuja gnoccheja. Ilmoittaudu mukaan ja tule virittäytymään joulutunnelmaan sisilialaisten makujen kautta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 16.12.2021 klo 17.00–19.00. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet

Espanjalaiset tapakset -verkkoruokakurssi

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan muun muassa gratinoituja simpukoita ja tietysti raikasta sangriaa. Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan runsaan tapas-pöydän ääreen. Kurssilla käytetään tuoreita sinisimpukoita, jotka voi korvata myös pakastesimpukoilla.

Parsaa ja perunaa – PERUTTU

Kevään ja alkukesän odotetuimmat tulokkaat ovat täällä! Kun parsa ja varhaisperuna ilmestyvät myyntitiskeille, tiedämme, että kesäsesonki herkkuineen ovat edessä. Ne ovat monikäyttöisiä ja terveellisiä raaka-aineita ja innostavat valmistamaan ruokapöydän klassikkoja, mutta myös kokeilemaan jotain aivan uutta! Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään 11.5.2021 klo 17-19. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan,