Karpalovaahto

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl karpalomehua
n. 3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia.
  2. Mittaa mehu suurehkoon kulhoon. Tarkista, että mehu on sopivan makeaa ja melko voimakasta.
  3. Purista vesi pois pehmenneistä liivatelehdistä ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Veden voit kuumentaa esimerkiksi mikrossa.
  4. Lisää liuos mehun joukkoon. Vatkaa mehua voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes siitä tulee sakeaa vaahtoa.
  5. Jaa vaahto annoslaseihin ja nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Koristele karpaloilla.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 94 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
  • Sokerit 19.3 g
  • Natrium 0.4 mg
  • Kalsium 13 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 10.2 mg