Kasvistäyte uuniperunoille, letuille ja tortilloille

G
4 annosta

Valmistusohje

2 porkkanaa
1 palsternakka
2-3 kevätsipulia tai pala purjoa
tilkka vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1/2 prk (100 g) ranskankermaa
piparjuuritahnaa
ripaus pippuria
hienonnettua kirveliä

  1. Kuori porkkanat ja palsternakka.
  2. Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
  3. Hauduta kasvikset pehmeiksi kattilassa, jonka pohjalla on tilkka vettä ja öljyä. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Sekoita kypsään, jäähtyneeseen seokseen ranskankerma, piparjuuritahna. Maista ja mausta pippurilla ja kirvelillä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 113 kcal/annos
  • Rasva 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 328.6 mg
  • Kalsium 61.4 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 13.9 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus