Vanilja-karpalopullat

22 annosta

Valmistusohje

22 kpl

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 1 kg vehnäjauhoja
100-150 g margariinia tai voita
Voiteluun: kananmunaa

Täyte:
150 g vaniljatuorejuustoa
2 tl kanelia
2 rkl sokeria
1 dl kuivattuja karpaloita

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää lämmin maito ja anna hiivan liueta maitoon. Lisää muna ja mausteet.
2. Sekoita maitoon niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
3. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
4. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.
5. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle tuorejuusto. Ripottele päälle kuivatut karpalot, kaneli ja sokeri. Rullaa taikina ja leikkaa siitä n. 22 yhtä suurta palaa.
6. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin haluamallasi tavalla leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota pellillä liinan alla n. 30 minuuttia.
7. Voitele pullat kevyesti kananmunalla.
8. Paista pullia 225°C:ssa n. 12 minuuttia. HUOM! Jos asettelet pullat tiiviisti pellille kuten kuvassa, kypsennä 200°C:ssa n. 30 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
  • Energia 272 kcal/annos
  • Rasva 8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.7 g
  • Sokerit 9.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 189.7 mg
  • Kalsium 48.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg