|

|

Marttojen valtakunnallinen sienipäivä käynnistää sieniviikon – Tule mukaan valitsemaan Suomelle kansallissieni

Martat viettävät valtakunnallista sienipäivää vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi perinteinen sienipäivä laajenee kokonaiseksi sieniviikoksi, joka täyttyy erilaisista sieniaiheisista tapahtumista. Vuonna 2019 valtakunnallinen sienipäivä on 31.8. ja sieniviikko 31.8.–7.9.2019.

Sienipäivän tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely. Jos sieniä ei vielä ole noussut, annetaan vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.

– Sienestyksessä on monta kivaa vaihetta: saa liikkua luonnossa, etsiä, löytää ja tunnistaa, kerätä herkkuja ilmaiseksi. Sienet ovat terveellisiä ja monipuolisia. Ne sopivat raaka-aineeksi itämaisiin aterioihin siinä missä perinteisiin suomalaisiin kastikkeisiin ja keittoihinkin, kirjoittaa Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen uusimmassa Martat-lehdessä.

Kaikki valtakunnallisen sienipäivän ja -viikon tapahtumat löytyvät listattuna Valtakunnallinen sienipäivä -sivulta.

Osallistu Suomen kansallissieni -äänestykseen

Sieniviikon kunniaksi Martat käynnistävät äänestyksen, jolla etsitään Suomelle kansallissientä.

– Suomella on jo paljon kansallistunnuksia, mm. kansalliskala, -kukka, -kivi, -koira, -puu ja -perhonen. On yllättävää, ettei sientä ole vielä valittu. Sienet ovat tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja ruokakulttuuria, joten on aika pohtia, mikä sieni olisi meille suomalaisille se kaikkein sopivin, toteaa Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen

Kansallissieniäänestyksen voittaja julkistetaan Marttojen juhlavuoden suurtapahtumassa Helsingin Senaatintorilla lauantaina 14.9.

Voit osallistua äänestykseen 11.9. asti täällä.

Lisätietoa