Martat viettävät valtakunnallista sienipäivää vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Kyseessä on pitkä perinne, sillä ensimmäisen kerran valtakunnallista sienipäivää vietettiin vuonna 1994. Tämän jälkeen sienipäivä on järjestetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi.

Ensimmäinen sienipäivä oli sunnuntai, mutta sittemmin viikonpäiväksi on vakiintunut lauantai. Samana päivänä vietetään nykyisin myös Suomen Luonnon päivää, joka on virallinen liputuspäivä. Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka nimesi liputuspäivän luonnon kunniaksi. Nosta sinäkin lippu salkoon ja iloitse hienosta luonnostamme!

Sienipäivän tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely. Jos sieniä ei vielä ole noussut, annetaan vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.

Valtakunnallinen sienipäivä ja sieniviikko 2019

Yksittäiset tapahtumat listataan tänne lähempänä sienipäivää. Voit saada lisätietoa myös omasta piiristäsi sekä marttayhdistysten tapahtumakalenterista. 120-vuotisjuhlavuoden 2019 kunniaksi sienipäivä laajenee kokonaiseksi sieniviikoksi, joka täyttyy erilaisista sieniaiheisista tapahtumista. Vuonna 2019 valtakunnallinen sienipäivä on 31.8. ja sieniviikko 31.8.7.9.2019.

Jaa sivu