|

Vispipuuroa punaherukoista ja Marttatori-innostusta

Tähän aikaan vuodesta on ihan parasta marjat, niin puutarha- kuin metsämarjatkin. Tänä vuonna tuli mustikoita heikonlaisesti, lakkoja heikosti, puolukoita toivoakseni löytyy, karpaloita tulee näillä näkymin hyvin. Puutarhassa puna-, valko- ja mustaherukat ovat kypsyneet ja suurin osa marjoista on jo poimittu.

Kerään mehua varten herukat terttuina, hillojen tekoon ja vispipuuroon riipimällä. Riipiessäni otan myös heti samalla kaikki roskat, koska näin mielestäni pääsee paljon helpommalla, kun marjat eivät ole mehustuneet sankossa. Punaherukka- ja mustaherukkahilloa tehdessäni keksin siinä ohessa tehdä myös pitkästä aikaa punaherukkavispipuuroa. Laitan reseptin tähän, niin tiedä vaikka innostut sinäkin.

VISPIPUURO PUNAHERUKOISTA, VATKATTU MARJAPUURO

1 l vettä
n. 4 dl punaherukoita
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa

1. Keitä marjoja vedessä noin 10 minuuttia. Halutessasi voit soseuttaa marjat sauvasekoittimella.

2. Lisää sokeri ja ripaus suolaa.

3. Lisää mannasuurimot ripotellen kiehuvaan liemeen samalla koko ajan vatkaten.

4. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Tarjoile marjapuuro maidon tai kerman kanssa. Koristele punaherukoilla. Marjapuuro sopii jälkiruuaksi ja aamu-, väli- sekä iltapalaksi.

Marttatorin kartan löydät myös Martat-sivustolta klikkaamalla tästä KLIK

Martat eri puolilla Suomea odottavat innoissaan ja malttamattomina lauantain 14.9.2019 Marttatori-tapahtumaa, jolloin Helsingin Senaatintori täyttyy marttaenergiasta. Tapahtuma on Marttaliiton ja Marthaförbundin 120-vuotisjuhlavuoden huipentuma, joka on tarkoitettu Marttoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita marttatoiminnasta.

Päälavalla ja torin teema-alueilla on ohjelmaa klo 10-16. Päälavalla järjestetään päivän aikana useita kiinnostavia keskusteluija sekä kulttuuriohjelmaa. Teema-alueet ovat ruoka, metsä, puutarha, ympäristö, käsityöt, hyvä arki ja kansainvälisyys. Tapahtumassa on lisäksi marttojen myyjäiset.

Marttatorin ohjelmaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä KLIK.

Laita päivämäärä almanakkaan – tavataan Marttatorilla!