Kesäkurpitsa sopii hyvin pastan korvikkeeksi. Kesäkurpitsapastan voi syödä myös raakana, mutta sen maku tulee paremmin esille, jos sen paistaa nopeasti paistinpannussa. Kun käytät nuoria kesäkurpitsoita, ei siemeniä tarvitse poistaa. Nuoressa kesäkurpitsassa siemenet ovat pehmeitä ja pieniä, eikä siementen ympärille ole kehittynyt mautonta verkkomaista sisärakennetta. Jos kesäkurpitsa käytetään vanhempana, eli ”liian suurena”, ovat kesäkurpitsan siemenet niin kehittyneet, että sekä siemenet että niiden ympärillä oleva löysempi sisus on hyvä poistaa.

Kesäkurpitsan siemenet kuivatat näin:

  1. Poimi kurpitsansiemenet kurpitsasta.
  2. Huuhtele pois kurpitsasta tullut tahmeus.
  3. Levitä siemenet kuivumaan keittiöpyyhkeen päälle.
  4. Paahda siemenet kuivassa paistinpannussa ennen käyttöä.

Resepti: Kesäkurpitsatagliatelle paahdettujen kurpitsansiementen kera

Ainekset

  • 1 pieni tai normaalikokoinen kesäkurpitsa per henkilö
  • 2 ruokalusikallista kurpitsansiemeniä per henkilö
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½-1 dl raastettua parmesaania
  • 1 rkl oliiviöljyä/rypsiöljyä

Valmistus

  1. Paahda kurpitsan siemeniä kuivassa paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä. Nosta ne jäähtymään lautaselle.
  2. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa kannat pois. Höylää ohuita suikaleita kesäkurpitsasta perunankuorimaveitsellä.
  3. Paista kesäkurpitsansuikaleita nopeasti paistinpannussa öljyssä, kunnes ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
  4. Nosta paistetut kesäkurpitsansuikaleet lautaselle. Suolaa, pippuroi ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Lorauta päälle öljyä.
  5. Tarjoile heti lisäkkeenä tai lounaana.