Lehtikaalipesto

Tee pesto vaihteeksi lehtikaalista! Terveellistä ja hyvää. Useimmiten lehtikaalin varsi päätyy roskikseen, mutta sen voi käyttää. Varren voi hyödyntää, kun sen sujauttaa tehosekoittimeen tai blenderiin. Lehtikaalipestoa voi käyttää kastikkeena salaattiin tai keiton päälle, pastaan tai vaikkapa leivän päälle.

Lehtikaalipesto

Ainekset

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g lehtikaalia
  • 100 g basilikaa
  • ½ sitruuna mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippurirouhetta

Valmistus

  1. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla hetken ajan.
  2. Kuori valkosipulin kynnet.
  3. Pese lehtikaalin lehdet ja varsi.
  4. Pese basilikan lehdet.
  5. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista puolikkaan mehu.
  6. Pane auringonkukansiemenet, lehtikaalit, basilikanlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja puristettu sitruunamenu tehosekoittimeen ja hienonna.
  7. Lisää öljyä, kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.
  8. Mausta pesto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.