Meiltä voi tilata ruokakursseja

Tilaa ryhmällesi ruokakurssi!

Oletko koskaan viettänyt mukavaa aikaa kokkaillen perheen, ystävien tai vaikkapa työkavereiden kanssa? Järjestämme tilauskursseja yrityksille ja erilaisille ryhmille. Kerää kimppa ja tilaa kokkikurssi työporukalle, kaveriryhmälle tai vaikka suvulle. Illanvietto kokkaillen tiivistää yhteishenkeä ja mahdollistaa rennon kohtaamisen asiakkaidesi, ystäviesi ja työtovereidesi kanssa.

Yhteinen ilta kokkailun ja ruokailun parissa on rentouttava ja mukava irtiotto arjesta ja työkiireistä. Tarjoamme sinulle kivan vaihtoehdon kokeilla kokkaamista tykypäivänä, yllätysjuhlissa, synttäreillä, polttareilla, kaveriporukalla tai vaikka suvun kesken. Reseptimme sopivat kaikentasoisille kokkaajille ja niissä on huomioitu ruokasesongit. Siis tilaa kauttamme ruokakurssi ja nauti ammattilaisten osaamisesta!

VOIT VALITA KURSSIN ALLA OLEVISTA TEEMOISTA

Kasvisruokaa intialaisin vivahtein

Kasvisruoka intialaisin vivahtein hurmaa makujen kirjolla ja mausteiden tuoksulla! Intialainen keittiö on monipuolinen ja alueellisesti kirjava. Maukkaiden kasvisruokien määrä on loputon, mikä tekee maasta kasvissyöjien ruokaparatiisin. Täyteläisen kokonaisuuden jäljiltä olo on kuitenkin kevyt.

Herkkubrunssi Suomesta

Herkkubrunssi Suomesta -kurssilla valmistamme rennolla tunnelmalla suussa sulavia herkkuja meidän omista ja upeista raaka-aineista. Brunssilla Suomen luonnon maut sulautuvat yhteen ja keskiössä ovat poro, villikala, sienet ja juurekset huipentuen marjojen makeaan lopetukseen. Lisäksi tarjolla on kuohuviiniä (alkoholiton), kahvia ja teetä.

Aasian kierros

Aasian kierros tarkoittaa makujen ilottelua, mausteisuutta, ruoka-aineiden kunnioitusta ja ennen kaikkea herkullisuutta. Indonesia, Nepal, Vietnam, näillä jokaisella on oma keittiönsä, mutta kaikkia yhdistää aasialaisen keittiöön liittyvä makujen harmonia – sopivasti tulisuutta, suolaisuutta, kirpeyttä ja makeutta. Aasialaiseen keittiöön on helpointa tutustua mausteiden kautta: currya, limettiä, soijaa, kookosta, inkivääriä ja chiliä. Tulisuudesta päättää jokainen kokki itse!

Oktoberfest

Saksalainen ruokakulttuuri tuo yleensä ensimmäisenä mieleen makkarat, perunaruoat, hapankaalin ja oluen. Oktoberfest-illan aikana pääset nauttimaan braatvurstista ja currywurst-kastikkesta, joita nautitaan yhdessä mm. oluessa haudutetun hapankaalin ja perunasalaatin kanssa. Lisäksi pöytään katetaan muita saksalaisia herkkuja ja lopuksi nautitaan jälkiruoaksi makeaa omenastruudelia.

Karjalanpiirakkakurssi

Miten menikään piirakoiden rypytys ja paisto? Pulikalla pyöritellään kakkarat piirakan pohjaksi, täytetään puurolla ja sitten rypytetään. Kerromme myös miten pastakonetta voi hyödyntää piirakan pohjien valmistamisessa. Opettelemme kurssilla riisipiirakan, ohrapiirakan ja perunapiirakan teon vaiheet.  Lopuksi nautimme lämpimät ja herkulliset piirakat munavoin kera!

Kokkisota

Kokkisota on leikkimielinen kokkauskurssi, jossa ryhmät kilpailevat keskenään. Kokkisodassa kokkaajien taidot, kekseliäisyys sekä luovuus pääsevät esille ja onnistuminen vaatii yhteistyötä. Osallistujat jaetaan toisiaan vastaan kilpaileviin ryhmiin. Jokainen ryhmä valmistaa alku-, pää-ja jälkiruuan. Aikaa ruokien valmistamiseen on yksi tunti. Ryhmät saavat alussa yllätyslaatikot, joiden sisältämiä raaka-aineita ryhmän on pakko käyttää. Osa ryhmästä käy ”kokkisota-kaupassa” valitsemassa ryhmällensä raaka-aineita. Kauppa sulkeutuu, kun kokkaus alkaa. Perusraaka-aineita on saatavilla koko ruoanvalmistuksen ajan. 

Kurssit sopivat laktoositonta ruokavaliota noudattaville. Muista ruokavalioista keskustelethan kanssamme.

Ota yhteyttä

  • Hämeenlinnan toimipisteessä kotitalouden asiantuntija Jaana Lehrbäck: jaana.lehrback@martat.fi, puh. 044 577 7192
  • Lahden toimipisteessä kotitalouden asiantuntija Kati Koskela: kati.koskela@martat.fi

Lisätietoa kurssista: kurssipaikka, kesto, ryhmän koko ja hinta

  • Kurssipaikkana on Marttojen keittiö Hämeenlinnassa tai Marttalan keittiö Lahdessa.
  • Kurssin kesto ruokailuineen on 3–4 tuntia.
  • Keittiöömme mahtuu Hämeenlinnassa maksimissaan 16 henkilöä ja Lahdessa maksimissan 12 henkilöä.
  • Kurssin hinta ma–to on 490 € + elintarvikkeet ja pe–la 590 € + elintarvikkeet.
  • Peruutusehtomme: veloitamme 50 % kurssihinnasta, jos asiakas tekee peruutuksen myöhemmin kuin 21 vrk ennen kurssiajankohtaa.
  • Lisätiedot Hämeenlinnan toimipiste jaana.lehrback@martat.fi ja Lahden toimipiste kati.koskela@martat.fi