Koteihin kirkkaampi tulevaisuus – Itä-Hämeen Martat 100 vuotta

Itä-Hämeen Martat ry:n 100-vuotisjuhlavuonna 2017 julkaisimme kotiseutuneuvos, toimittaja Heikki Mantereen kirjoittaman historiikin.

Piirin puheenjohtaja Aila Soikkeli kirjoittaa historiikin Lukijalle-tekstissään seuraavaa:

Itä-Hämeen Martat ry viettää 100-vuotisen toimintansa juhlaa kuluvana vuonna. Juhlavuoden kunniaksi on Itä-Hämeen Martat ry halunnut kunnioittaa pitkän ja mielenkiintoisen taipaleen aikana arvokasta työtään marttailun hyväksi tehneitä jäseniään. Parhaana arvostuksen osoituksena voidaan pitää piirin 100-vuotisesta toiminnasta kertominen historiikissa. Piirin historiaan perehtyminen edellyttää koko järjestön perustamishistorian tuntemista ja se on teoksessa lyhyesti ja ytimekkäästi tuotu esille.

Mielestäni tämän historiikin tulisi löytää tiensä jokaisen itähämäläisen martan ulottuville joko oman kirjahyllyn tai yhdistyksen kirjahyllyn kautta. Tähän kirjaan on koottu piirin alueen yhdistysten toiminta hyvin laaja-alaisesti ja monipuolisesti aineistosta, jonka piirin toimisto ja alueen yhdistykset ovat kirjoittajalle toimittaneet.

Historiikki on kovakantinen, 416 sivuinen ja sisältää 110 valokuvaa. Hinta 35 euroa.

Historiikki on ostettavissa Marttalasta, Laaksokatu 1, Lahdesta toimiston aukioloaikana maanantaisin kello 12–17. Emme valitettavasti voi postittaa historiikkeja.