Oletko kiinnostunut Itä-Hämeen puutarhamarttojen toiminnasta?

Puutarhamartat järjestävät puutarha-aiheisia tapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikkien yhdistysten jäsenet oman kiinnostuksensa mukaan. Mielellämme otamme vastaan ideoita ja ehdotuksia tapahtumien aiheiksi sekä toivotamme tervetulleeksi mukaan myös aktiiviseksi puutarhamartaksi.

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan Itä-Hämeen puutarhamarttojen sähköpostilistalle lähettämällä viesti ryhmän vetäjälle Pirjo Jokiselle osoitteeseen suutari.pirjo(at)gmail.com,  puhelinnumero 050 911 0116. Saat aina tuoreet tiedot tulevista tapahtumista.

Torstaina 21.11.2019 klo 17.30–19

Marttalassa Laaksokatu 1, askartelemme perunahimmelin. Tarvitsemme siihen tuoreen, pyöreän perunan ja nipun kuivia talventörröttäjiä. Tuon mukanani työvälineet ja materiaaleja, mutta voit itsekin kerätä kuivia heiniä, viljoja, pellavaa, koiranputken kukkia, pihakasvien kukkavarsia ym. ja tuoda tullessasi.Tämä työ on tosi hauska tehdä ja se on luonnonkaunis koriste ikkunan edessä.

Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautuminen tarvitaan: Pirjo Jokinen, suutari.pirjo(at)gmail.com , p. 0509110116

 Maanantaina 9.12.2019 klo 17.30–19

Marttalassa Laaksokatu 1, teemme omiin astioihin omia joulukukkaistutuksia. Tuo astiat, koristeet (ja sammalta, jos saat) tullessasi, Marttalaan hankimme joulukukkia ja sammalta. Kukista perimme maksun. Ottakaa siis käteistä rahaa ja kukkien kuljetukseen sopivia kasseja (pakkassuojia myös).

Ilmoittautuminen on tärkeää, jotta osaan ostaa sopivasti joulukukkia: Pirjo Jokinen, suutari.pirjo(at)gmail.com , p. 0509110116

Tapaamisiin!

Pirjo Jokinen, Itä-Hämeen Puutarhamarttojen vetäjä

Muistathan kertoa muillekin marttaystävillesi, että puutarhamarttoinin ei ole pääsyvaatimuksia, ainoastaan sähköpostiosoite tarvitaan. Se lisätään postituslistalle.

Itä-Hämeen puutarhamarttojen vetäjä Pirjo Jokinen toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan!

 

VieKas LIFE  (2018–2023)

on Suomen suurin ja kunnianhimoisin haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden levittämiseen keskittyvä hanke. Haitalliset vieraslajit aiheuttavat vahinkoa luonnolle, terveydelle ja taloudelle, ja vaikutukset tulevat kasvamaan ilmaston lämmetessä. Hankkeessa suomalaiset perehdytetään haitallisiin vieraslajeihin, esimerkkilajien jättipalsamin, jättiputkien ja keltamajavankaalin avulla.

Haitalliset vieraslajit uhkaavat suomalaista alkuperäistä lajistoa ja luontotyyppejä, valtaavat pihat ja tontit alentaen maan arvoa, aiheuttavat ihmisille terveydellistä haittaa sekä käyvät jopa kuntien taloudelle aiheuttaen torjunta- sekä piilokustannuksia.

Hanketta hallinnoi ja koordinoi Suomen Luonnonsuojeluliitto. Hanke toteutetaan mm. EU:n Life-rahoituksen avulla.

Marttojen rooli hankkeessa

Marttojen tavoitteena ​Viekas-hankkeessa on lisätä marttojen ja muiden suomalaisten vieraslajitietoutta, mikä vähentää vahingossa ja tarkoituksella tehtävää haitallisten vieraslajien levittämistä Suomessa.

Martat toimivat tiedon välittäjinä, verkostoituvat oman paikkakuntansa muiden toimijoiden kanssa, järjestävät marttailtoja ja muita tapahtumia sekä innostavat ja opastavat vieraslajien kartoitukseen ja torjuntaan.

Lue lisää tästä linkistä.

 

Jaa sivu