Itä-Hämeen Puutarhamartat järjestää kurpitsan viljelystä ja käytöstä teams-koulutuksen ma 19.4.2021 klo 17.30-19.00.Koulutuksen vetää Ulla Kaikkonen.

Kurpitsa on vuoden 2021 vihannes. Se on herkullinen ja monipuolinen ruokakasvi ja kiva viljelykasvi.

Kurpitsan lisäksi illan aiheena on tietoisku voikukasta, joka on vuoden 2021 villiyrtti.Ilmoittaudu koulutukseen Ulla Kaikkoselle:  ulla_kaikkonen(at)hotmail.com  (huom. ulla alaviiva kaikkonen(at)hotmail.com ) pe 16.4.2021 mennessä.

Saat sähköpostiisi teams-kutsun, jolla pääset mukaan koulutukseen. Teams-istuntoon voi liittyä klo 17 alkaen.

Toivomme aktiivista osallistumista. Tervetuloa mukaan! Itä-Hämeen Puutarhamartat, Pirjo Jokinen

Oletko kiinnostunut Itä-Hämeen puutarhamarttojen toiminnasta?

Oletko kiinnostunut Itä-Hämeen puutarhamarttojen toiminnasta? Puutarhamartat järjestävät puutarha-aiheisia tapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikkien marttayhdistysten jäsenet oman kiinnostuksensa mukaan. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja ehdotuksia tapahtumien aiheiksi ja kutsun tulla yhdistyksiin pitämään puutarhatilaisuuksia.

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan Itä-Hämeen puutarhamarttojen sähköpostilistalle lähettämällä viesti ryhmän vetäjälle Pirjo Jokiselle, suutari.pirjo(at)gmail.com, p. 050 911 0116. Saat aina tuoreet tiedot tulevista tapahtumista.

Tässä luettevissa Pirjo Jokisen puutarha-aiheisia juttuja!

 

Aloita bokashin teko nyt, saat kesäksi kasvuvoimaa 21.3.2021

Hei kaikki puutarhamartat ja muut puutarhaihmiset 8.3.2021

Helppoja, edullisia ja kauniita joulukukkakoreja ja -asetelmia 13.12.2020

Hyvää kaamosaikaa kaikille 26.11.2020!

Syystervehdys puutarhamartoille ja muillekin 7.10.2020

Hei puutarhamartat syyskuussa 2020

Kurkku olohuoneessa

Syötävän herkullinen puutarha

Itä-Hämeen puutarhamarttojen vetäjä Pirjo Jokinen toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan!

VieKas LIFE  (2018–2023)

on Suomen suurin ja kunnianhimoisin haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden levittämiseen keskittyvä hanke. Haitalliset vieraslajit aiheuttavat vahinkoa luonnolle, terveydelle ja taloudelle, ja vaikutukset tulevat kasvamaan ilmaston lämmetessä. Hankkeessa suomalaiset perehdytetään haitallisiin vieraslajeihin, esimerkkilajien jättipalsamin, jättiputkien ja keltamajavankaalin avulla.

Haitalliset vieraslajit uhkaavat suomalaista alkuperäistä lajistoa ja luontotyyppejä, valtaavat pihat ja tontit alentaen maan arvoa, aiheuttavat ihmisille terveydellistä haittaa sekä käyvät jopa kuntien taloudelle aiheuttaen torjunta- sekä piilokustannuksia.

Hanketta hallinnoi ja koordinoi Suomen Luonnonsuojeluliitto. Hanke toteutetaan mm. EU:n Life-rahoituksen avulla.

Marttojen rooli hankkeessa

Marttojen tavoitteena ​Viekas-hankkeessa on lisätä marttojen ja muiden suomalaisten vieraslajitietoutta, mikä vähentää vahingossa ja tarkoituksella tehtävää haitallisten vieraslajien levittämistä Suomessa.

Martat toimivat tiedon välittäjinä, verkostoituvat oman paikkakuntansa muiden toimijoiden kanssa, järjestävät marttailtoja ja muita tapahtumia sekä innostavat ja opastavat vieraslajien kartoitukseen ja torjuntaan.

Lue lisää tästä linkistä.