Oletko kiinnostunut Itä-Hämeen puutarhamarttojen toiminnasta?

Itä-Hämeen puutarhamartat Kevät 2020

Oletko kiinnostunut Itä-Hämeen puutarhamarttojen toiminnasta? Puutarhamartat järjestävät puutarha-aiheisia tapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikkien marttayhdistysten jäsenet oman kiinnostuksensa mukaan. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja ehdotuksia tapahtumien aiheiksi ja kutsun tulla yhdistyksiin pitämään puutarhatilaisuuksia.

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan Itä-Hämeen puutarhamarttojen sähköpostilistalle lähettämällä viesti ryhmän vetäjälle Pirjo Jokiselle, suutari.pirjo(at)gmail.com, p. 050 911 0116.

Saat aina tuoreet tiedot tulevista tapahtumista.

https://www.martat.fi/ita-hame/

https://www.martat.fi/ita-hame/ita-hameen-puutarhamartat/

Kevään muu ohjelma lähetetään lähiaikoina. Seuraa sähköpostiasi.

HELMIKUU

KE 5.2.2020 klo 17.30-19.30 Siemenestä kaikki alkaa.

Siemenilta. Katja Uski Hyötykasviyhdistyksestä tulee kertomaan siemenistä, siemenuutuuksista, kylvöstä ja kasvatuksesta. Myynnissä tämän vuoden siemeniä. Käteismaksu.

Tutustu siemenvalikoimaan: https://hyotykasviyhdistys.fi/shop/siemenluetteloviljelyopas-2020/

Voit tehdä siementen ennakkovarauksia Pirjolle suutari.pirjo(at)gmail.com

Marttala on kengätön, ota mukaan sisäkengät tai villasukat!

Terveisin Pirjo Jokinen

 

Itä-Hämeen puutarhamarttojen vetäjä Pirjo Jokinen toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaan!

 

VieKas LIFE  (2018–2023)

on Suomen suurin ja kunnianhimoisin haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden levittämiseen keskittyvä hanke. Haitalliset vieraslajit aiheuttavat vahinkoa luonnolle, terveydelle ja taloudelle, ja vaikutukset tulevat kasvamaan ilmaston lämmetessä. Hankkeessa suomalaiset perehdytetään haitallisiin vieraslajeihin, esimerkkilajien jättipalsamin, jättiputkien ja keltamajavankaalin avulla.

Haitalliset vieraslajit uhkaavat suomalaista alkuperäistä lajistoa ja luontotyyppejä, valtaavat pihat ja tontit alentaen maan arvoa, aiheuttavat ihmisille terveydellistä haittaa sekä käyvät jopa kuntien taloudelle aiheuttaen torjunta- sekä piilokustannuksia.

Hanketta hallinnoi ja koordinoi Suomen Luonnonsuojeluliitto. Hanke toteutetaan mm. EU:n Life-rahoituksen avulla.

Marttojen rooli hankkeessa

Marttojen tavoitteena ​Viekas-hankkeessa on lisätä marttojen ja muiden suomalaisten vieraslajitietoutta, mikä vähentää vahingossa ja tarkoituksella tehtävää haitallisten vieraslajien levittämistä Suomessa.

Martat toimivat tiedon välittäjinä, verkostoituvat oman paikkakuntansa muiden toimijoiden kanssa, järjestävät marttailtoja ja muita tapahtumia sekä innostavat ja opastavat vieraslajien kartoitukseen ja torjuntaan.

Lue lisää tästä linkistä.

 

Jaa sivu