Martta-akatemia ja marttalive-lähetykset

Lisää tietojasi ja kehitä taitojasi ruoan, puutarhan tai vaikkapa käsitöiden alueella. Opi järjestöosaajaksi. Lähde oppimaan uutta digitalisuudesta. Opiskelu innostaa, kannustaa ja antaa uskoa omiin kykyihin. Tule mukaan!

Martta-akatemia

Uusimmat uutiset sähköpostiisi!

Tilaa Martta-akatemian uutiskirje ja tule mukaan yhteisöömme.

Marttakoulu

Hyvä arki kuuluu kaikille – sinulle ja minulle. Monenlaiset arjen taidot ja tiedot tuovat turvallisuutta viikon askareisiin ja luovat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Uutta oppimalla innostut ja teet arjesta rikkaampaa. Opi uutta Martta-akatemiassa: arjen taitoja, yhteistyö- ja tulevaisuustaitoja.

Ruoka

Monipuolinen, vuodenaikoja seuraava, kasvispitoinen ja ympäristöystävällinen ruoka on sydäntä lähellä. Tule oppimaan uusia taitoja.

Ravitsemus

Opi valitsemaan ruoka oiken ja terveelliset ruoanvalmistustavat, jotka edistävät terveyttämme. Muista marjat, kasvikset, täysjyvävilja.

Luonnontuotteet

Luonnonyrtit ovat lähiruokaa parhaimmillaan! Luonto tarjoaa meille poimittavaksi ja syötäväksi monenlaisia kasveja ja yrttejä.

Kotipuutarha

Laita huonekasvisi kukoistamaan, tee parvekkeestasi ja pihastasi kukkatarha. Kasvata tuok

Kodinhoito

Kodinhoito-kurssimme opettaa sinulle hyödylliset perusasiat ja antaa käytännöllisiä vinkkejä.

Kodin talous ja kuluttaja-asiat

Pitäisikö taloutta suunnittella? Kursseillamme opit taloudenpitoa käytännönläheisesti.

Ympäristö ja kestävä arki

Omat valinnat ratkaisevat ja vaikuttavat. Opi ratkaisuja, joilla voit vaikuttaa ympäristön tilaan ja kestävän arjen rakentamiseen.

Käsityöt

Nappi irti? Vetoketju rikki? Kantapää puhki villasukassa? Kuinka huollan erilaisia materiaaleja ja hoidan tekstiilejä? Opi kurssillamme!

Kansainvälinen toiminta

Kulttuurit ja Marttojen kehitysyhteistyö - opi kuinka toteutamme hankkeita. Ovatko kotoutumisasiat sinulle tuttuja?

Järjestö- ja yhdistystoiminta

Opi yhdistystoiminnan aakkoset ja kehity tapahtumien, kokousten ja marttailtojen järjestämisessä. Ja paljon muuta.

Vaikuttaminen

Opi vaikuttamaan yhteiskunnassa: tee aloitteita vaikkapa lähi- ja luomuruoan, lähipalveluiden ja vastuullisesti kehitysmaissa valmistettu

Vapaaehtoistoiminta

Kuinka kuuntelen? Kuinka osallistun vapaaehtoisena ja osallistan muita toimimaan? Vapaaehtoisuus on monimuotoista - tule oppimaan!

Ohjaaminen

Haluatko jakaa omaa osaamistasi muille, mutta koet epävarmuutta esiintymisessä, materiaalin tuottamisesa tai muiden ohjaamisessa.

Yhteistyö ja verkostoituminen

Opi toimimimaan verkostoissa ja arvioimaan onnistumista. Kurssillamme saat paljon tietoa ja opit uusia taitoja käytännönläheisesti!

Digitaidot

Kiinostaako sinua yhdistyssivujen päivittäminen - tulisiko sinustako mediamartta yhdistykseenne? Digitaitoja on monenlaisia. Opi uutta!

Viestintätaidot

Viestintää on monenlaista ja niin on meitä viestijöitäkin. Opi kanssamme viestinnän perusasiat ja syvennä tietojasi ja taitojasi.

Oppimistaidot

Tiesithän, että opiskelutaitoihin vaikuttavat itsetuntemus eli käsitys itsestä oppijana ja ymmärrys omasta motivaatiosta

Marttaopinnnot

Marttajäsenet voivat suoritaa marttaopintoja itsenäisesti tai vertaisopintoryhmässä. Opintoja uudistetaan koko ajan. Vanhat kurssit sulkeutuvat ja uusia opintoja avataan Martta-akatemiassa.

Taitoavaimet

Harrastusmerkit

Osaajapassi

Osaamo

Oppiminen on keskeinen osa marttatoimintaa. Kuinka yhdistystoiminta saadaan pyörimään? Miten yhdistyssivut päivitetään? Millainen on hyvä puheenjohtaja? Näihin ja moniin yhdistystoiminnan mahdollisuuksiin pääset tutustumaan, kun lähdet vahvistamaan järjestöosaajan taitojasi. Voit myös kehittyä todelliseksi sieniosaajaksi ja ohjata muita! Osaamossa voit suorittaa viiden (5) tai kymmenen (10) osaamispisteen laajuisia opintokokonaisuuksia.

Harrastajakoulutus (5 osp)

Viiden osaamispisteen (5 osp) laajuinen opintokokonaisuus, jossa teet oppimistehtäviä, opit suunnittelemaan tapahtumia ja paljon muuta.

Osaajakoulutus (10 osp)

Kymmenen osaamispisteen (10 osp) laajuinen opintokokonaisuus, jossa teet oppimistehtäviä, opit suunnittelemaan tapahtumia ja muutakin.

Vilppu

Vilppu on Marttaliiton koordinoima vapaaehtoistoiminnan hanke.

Z-PYSTYN

Tehtävä Z -toiminnan avulla vahvistetaan syrjäytymisvaarassa olevien nuorten itseluottamusta harjaannuttamalla esim arjenhallintaa.