|

|

Hiedanrannan Syötävä puisto aukeaa taas!

Hiedanrannan Syötävässä puistossa järjestetään toukokuusta lokakuulle kaikille avoimia ja maksuttomia puutarhatapahtumia, joissa viljellään yhteisöllisesti puiston kasvimaata. Tilaisuuksissa kylvetään ja istutetaan erilaisia hyötykasveja, tehdään kasvimaan hoitotöitä ja syksyllä korjataan satoa. Jotta viljelykasvit ehtivät kasvaa sadonkorjuukypsäksi, satoa jaetaan vain sadonkorjuutilaisuuksissa, siellä kulloinkin mukana oleville. Satoa ei kerätä muulloin, ellei siitä erikseen ilmoiteta Facebookissa tai Instagramissa.

Tapahtumien tavoitteena on yhdessä tekeminen, erilaisten ihmisten kohtaaminen, terveellinen ulkoilu ja kasvimaaviljelyn oppiminen.

Tapahtumat järjestetään maanantaisin ja torstaisin klo 17.00 Hiedanrannassa, Syötävän puiston alueella, os. Tehdaskartanonkatu 38. Maanantaisin on paikalla Pirkanmaan marttojen puutarha-asiantuntija ohjaamassa kunkin päivän teeman mukaisesti. Kokoonnumme kasvimaalla. Huom. Säävaraus! Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Hiedanrannan Syötävän puiston Facebookissa ja Instagramissa sekä Hiedanrannan ilmoitustauluilla.

Pukeudu sään mukaisesti ja ota omat työkäsineet mukaan. Pysäköi autosi Lielahden kartanon parkkipaikalle ja kävele siitä puistoon. Kasvimaalle ei voi tulla autolla, sillä se on kevyenliikenteen väylän varressa.

Jos haluat kysyä toiminnasta tai tulla mukaan yhteiseen WhatsApp-ryhmään, ota yhteyttä Pirkanmaan Marttojen puutarha-asiantuntijaan Essi Pietilään 050 371 8913 tai laita viestiä essi.pietila@martat.fi.

Tilaisuudet tarjoaa Hiedanrannan Kehitys Oy ja toteuttajana on Pirkanmaan Martat

Kevätkauden aikataulu:

6.5. kompostin toiminta, tutustuminen toimintaan ja toisiimme, kasvualustaan tutustumista
13.5. maan muokkaaminen ja ensimmäiset kylvöt, hallantorjunta
20.5. rikkakasvit, kylvöjä
27.5. kylvöjä, perunan ja muiden kasvien istutuksia
3.6. satolaatikkoviljelyn ideaan tutustuminen, istutuksia
10.6. katteet, käytävän hoito ja muita kasvukauden aikaisia töitä
17.6. tuholaiset ja torjuntaeliöt, kasvukauden aikaisia töitä
24.6. pölyttäjät, kasvukauden aikaisia töitä