|

|

Martat kannustavat tukemaan ukrainalaisia rahalahjoituksin – Näin voit auttaa

Marttaliittoon ja -piireihin on tullut viime päivinä kyselyitä siitä, miten martat ja marttayhdistykset voisivat auttaa ukrainalaisia.

Juuri nyt rahalahjoitus on paras tapa auttaa

Avustusjärjestöjen mukaan juuri nyt rahalahjoitus on kaikkein toimivin tapa auttaa ukrainalaisia. Monet suomalaiset ovatkin lahjoittaneet muutaman päivän aikana ahkerasti hätäapukeräyksiin.

Suomalaisten kannattaa ohjata apu tunnetulle toimijalle ja erityisesti sellaisille järjestöille, jotka ovat jo Ukrainassa tai sen välittömässä läheisyydessä paikan päällä. Esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR tarvitsee nyt tukea (siirryt linkistä toiseen palveluun), jotta he voivat auttaa pakolaisia.

Esimerkiksi näin teet lahjoituksen

Suomen Unicef auttaa Ukrainassa lapsia ja heidän perheitään. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivujen kautta tai lähettämällä tekstiviestin UKRAINA numeroon 16110. Viestin hinta on 20 euroa. Lisätietoja www.unicef.fi.

Suomen Punainen Risti toimittaa konfliktista kärsiville vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita. Se auttaa myös kadonneiden etsinnässä. Järjestölle voi tehdä haluamansa lahjoituksen verkkosivun kautta tai lähettämällä tekstiviestin SPR20 numeroon 16499. Viestin hinta on 20 euroa. Lisätietoja www.punainenristi.fi.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women antaa Ukrainassa apua kriisin kohdanneille naisille sekä heidän perheilleen ja edistää naisten tasa-arvoista osallistumista rauhanprosesseihin. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla tai lähettämällä tekstiviestin UNW20 numeroon 16499. Tekstiviestin hinta on 20 euroa. Lisätietoja: www.unwomen.fi.

Kirkon ulkomaanapu toimittaa konfliktista kärsiville ihmisille ruokaa, lämmikkeitä ja perusapua. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivujen kautta tai lähettämällä tekstiviestin APU20 numeroon 16499. Viestin hinta on 20 euroa. www.kirkonulkomaanapu.fi.