Tilaa kurssi!

Puutarhakursseja voit tilata täältä.

Ruokakurssit

Kokoa korkeintaan 16 hengen porukka ja tilaa ruokakurssi! Kurssiaiheen voit valita laajasta valikoimastamme eri aiheita. 

Pirkanmaan Marttojen viihtyisässä ja ajanmukaisessa opetuskeittiössä järjestetään asiakkaan toiveen mukaisia ruokakursseja ja -luentoja. Opetustilamme sijaitsevat Tampereen keskustan läheisyydessä Tampellan alueella, Tampellan esplanadi 7. Järjestämme kursseja sekä päiväsaikaan että iltaisin, tarvittaessa myös viikonloppuisin. Jos suunnittelet työporukan virkistyspäivää tai vaikka ystäväsi polttari-iltaa, ovat kurssimme trendikäs ja hauska vaihtoehto. Valitse mieleisesi aihe alla olevasta listasta ja ota yhteyttä.

TIEDUSTELUT JA KURSSIVARAUKSET

sähköpostilla pirkanmaan@martat.fi tai puh. 050 370 2139

Huom! Opetuskeittiöömme mahtuu enintään 16 henkilöä.

Kurssin peruutusehdot: Tilattu kurssi on peruttava viimeistään 3 arkipäivää ennen kurssia. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme peruutusmaksun 100€.

Makuja maailmalta -tilauskurssit

Välimeren kautta Lähi-Itään
Välimeren ja Lähi-Idän ruokakulttuuri on rikas ja kiehtova ja näiden alueiden ruoat kietoutuvat mielenkiintoisella tavalla yhteen. Keittiöissä yhteistä ovat erilaiset alkupalat ja runsas mausteiden ja kasvisten käyttö. Kurssilla valmistetaan herkullisia Välimeren ja Lähi-Idän ruokia.

Kurssin hinta arkisin 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)

Espanja
Makumatka espanjalaiseen keittiöön tuo lautaselle maistuvat merenantimet, värikkäät kasvikset ja hedelmät, valkosipulin, oliiviöljyn, chorizo-makkaran, yrtit sekä monet muut ihanat maut. Jälkiruokapöydästä voi löytää esimerkiksi appelsiinikakkua, churroja tai paahtovanukkaita. Välimerellistä Espanjan keittiötä pidetään melko kevyenä, jossa ruoan maku loihditaan esille korkealuokkaisilla raaka-aineilla runsaiden mausteiden sijaan.

Kurssin hinta arkisin 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)

Thaimaa
Perinteisen thairuoan sanotaan olevan yhdistelmä makeaa, hapanta, suolaista ja tulista. Thaimaalaisessa ruoassa maistuvat ihanat mausteet, kuten sitruunaruoho, kaffirlime, galanga, inkivääri ja kookosmaito. Kurssilla on luvassa herkullisia thaimaalaisia tuoksuja ja makuja. Valmistamme muun muassa panang currya ja kevätkääryleitä.

Kurssin hinta arkisin 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)

Aasia

Aasian ruokakulttuurit kiehtovat monipuolisuudellaan. Aasialainen keittiö on makujen ilottelua, mausteisuutta, ruoka-aineiden kunnioitusta ja ennen kaikkea herkullisuutta. Aasian maiden erilaisia ruokakulttuureja yhdistää kaikkia makujen harmonia – sopivasti tulisuutta, suolaisuutta, kirpeyttä ja makeutta. Tällä kurssilla matkataan Nepalin ja Vietnamin kautta Indonesiaan. Aasialaiseen keittiöön on helpointa tutustua mausteiden kautta, currya, limettiä, soijaa, kookosta, inkivääriä ja chiliä. Tulisuudesta päättää jokainen kokki itse!

Kurssin hinta arkisin 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)

Georgia

Sanonta ”georgialaiset elävät syödäkseen” kuvastaa ruoan tärkeyttä Georgian kulttuurissa. Runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö, on tyypillistä georgialaisessa keittiössä. Maut ovat yksinkertaisia, syviä, runsaita ja voimakkaita, mutta eivät tulisia. Kurssilla tulevat tutuiksi herkulliset georgialaiset pataruoat, hatsapurit, khinkalit ja monet muut maalle tyypilliset ruoat.

Kurssin hinta arkisin 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)

Herkkumenu Suomesta
Ruokakulttuuri on viime vuosikymmeninä tullut yhä tärkeämmäksi osaksi kansallista identiteettiämme. Suomalaisen ruoan kurssilla valmistamme suussa sulavia herkkuja meidän omista, upeista raaka-aineista. Loihdimme maistuvia ruokia esimerkiksi juureksista, marjoista, porosta ja lohesta.

Kurssin hinta arkisin 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/hlö)

Muut tilauskurssit

Kauniisti kattaen

Kauniisti ja houkuttelevasti tarjolle asetettu ruoka herättää ruokahalun ja luo tunnelmaa. Tällä kurssilla valmistamme viiden ruokalajin menun, joka tarjoillaan lautasannoksina kauniisti kattaen. Keskitymme kunnioittamaan suomalaisia raaka-aineita, korostamaan makuja ja laittamaan ruoan houkuttelevasti esille. Tällä kurssilla ruoka on elämys!

Menu on laktoositon ja tarvittaessa gluteeniton. Varmista muut erityisruokavaliot ennen kurssin tilaamista. Kurssi on tarkoitettu 10 hengelle.

Menu

  • Palsternakkaa kahdella tapaa
  • Punajuurta, vuohenjuustoa ja pähkinää
  • Ahventa, hernettä ja sitruunaa
  • Poroa ja rucolaa
  • Mansikkaa ja jugurttia

Kurssin hinta 800€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)
Lauantaisin 920€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)

Syntisen hyvä salaattibuffet
Värikäs ja ruokaisa salaatti houkuttelee ruokailijat pöytään. Valitsemalla ja yhdistelemällä erilaisia salaatteja ja muita raaka-aineita voit kokea hienoja makuelämyksiä. Kurssilla tehdään myös lämpimiä kasvislisäkkeitä. Miltä kuulostaisi tapas-juurekset samettisen valkosipulidipin kanssa tai Villin Lännen salaatti? Kokonaisuuden kruunaa tietysti syntisen hyvä jälkiruoka.

Kurssin hinta 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)

Herkuttelijan brunssi
Viikonloppuna on aikaa panostaa hyvään ruokaan ja seuraan. Kutsu vaikka kaverit kylään ja yllätä värikkäällä brunssilla. Parhaat herkut puhututtavat pitkään. Herkuttelijan brunssi koostuu suolaisista piirakoista, skonsseista, raikkaista smoothieista, värikkäistä salaateista, makeaa lopetusta unohtamatta.

Kurssin hinta 660€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)
Lauantaisin 740€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)

Kas kas kasviksia
Kasviksista makua, väriä ja monipuolisuutta lautaselle. Ruokakurssilla valmistetaan herkullisia kasvisruokia, joista voidaan helposti muokata myös täysin vegaanisia. Kurssilta saat uusia ideoita maistuviin kasvisruokiin.

Kurssin hinta 600€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)
Lauantaisin 690€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)

Yhden kattilan taktiikka

Pata, pelti tai kattila, leikkuulauta ja veitsi – juuri muita välineitä ei tarvitakaan. Tehdään maistuva ateria vähällä vaivalla aikaa ja energiaa säästäen. Yhden kattilan taktiikalla ateriat valmistetaan nopeasti, niin että jälkityötkin sujuvat sukkelasti. Ihania vinkkejä kotiin viemiseksi arjen helpottamiseksi!

Kurssin hinta 600€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)
Lauantaisin 690€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)

Listan ulkopuoliset kurssit

Mikäli ryhmällänne on mielessä jokin listan ulkopuolinen teema, ehdota rohkeasti, ja räätälöidään teille juuri teidän näköinen kokonaisuus!

Kurssin hinta 700€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)
Lauantaisin 805€/ 10 hlö (ylimenevät 22€/ hlö)

Sieniluennot

Marttojen jäsenyhdistyksille 120 €/ luento tai kurssi + materiaali
Muille 60 € /h (vähintään 2 h) + materiaali +kilometrikorvaus 0,60€/km, lisäksi veloitetaan matkaan kulunut aika.
Lauantaihinta 90€/h.

Tiedustelut ja varaukset pirkanmaan@martat.fi

Varautumisen MysteryBox -peli

Varautuminen on tällä hetkellä yksi ajankohtaisimmista neuvonnan teemoista. Pohjois-Karjalan Martat ry on kehittänyt ”Sähköt poikki ja arki ei suju – Mystery Box:n”. Kerätkää kasaan noin 6-10 hengen porukka, ja tulkaa testaamaan varautumistaitonne hauskassa hengessä.

MysteryBox:n hinta on 150€.

Tiedustelut ja varaukset pirkanmaan@martat.fi

72 tuntia -koulutus

Pärjäisitkö häiriötilanteessa omin avuin? 72 tunnin ajan?
72 tuntia -varautumiskoulutus havainnollistaa omatoimisen varautumisen merkitystä. Paraskaan julkinen palvelu ei kykene vastaamaan kaikkiin tarpeisiin yhtä nopeasti esimerkiksi myrskyn, tulvan tai laajan sähkökatkon aikana. 72 tuntia on aikakehys, jonka viranomaiset ovat määritelleet ajaksi, mikä meidän jokaisen pitäisi selviytyä omatoimisesti yhteiskunnan häiriötilanteissa 72-tuntia -koulutus sopii kaikille ja kestää pari tuntia. Koulutuksen avulla opit miten selviydyt.

Hinta 65 € /h (vähintään 2 h) + materiaali +kilometrikorvaus 0,60€/km, lisäksi veloitetaan matkaan kulunut aika.

Tiedustelut ja varaukset pirkanmaan@martat.fi