|

|

KOTIKÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN KASVOMASKIEN OMPELU KÄYNNISTYY POHJOIS-KARJALASSA

Järjestöt ovat saaneet viime aikoina runsaasti yhteydenottoja sekä kansalaisilta että yrittäjiltä mahdollisuudesta tehdä kotitalouksille kasvomaskeja. Marttaliitto, Naisten Valmiusliitto ja Tekstiiliopettajaliitto päättivät vastata tähän kansalaistarpeeseen selvittämällä viranomaisten antamat ohjeet ja vaatimukset kotona tehtäville kasvomaskeille. Kasvomaskin voi tehdä itselle ja läheisille.

Kotitekoinen kasvomaski ei suojaa koronavirukselta. Maski voi suojata suoralta pisaratartunnalta, mutta sen tarkoitus on ensisijaisesti suojata muita mahdolliselta tartunnalta. Jos maskia haluaa käyttää, tulee hyvästä hygieniasta pitää huolta. Kotitalouksien käyttöön tarkoitetun kasvomaskin käyttö- ja teko-ohjeet löytyy 8.4. alkaen tältä sivulta. Viranomaiset ovat ohjeistaneet ensisijaisina toimina välttämään turhaa kodin ulkopuolista liikkumista, huolehtimalla korostetun hyvin käsihygieniasta ja pitämään turvaväliä oman kodin ulkopuolisiin ihmisiin.

Pohjois-Karjalan Martat ry:n jäsenet ja käsityönharrastajat voivat tehdä maskeja omaan käyttöönsä. Itselle ja läheiselle valmistettu kasvomaski on osa varautumista ja omatoimista selviytymistä. Lisäksi käsitöitä tehdessä mieli virkistyy ja rentoutuu, toteavat toiminnanjohtajat Tuija Tekin ja Heli Hjälm.

Heli Hjälm, toiminnanjohtaja Pohjois-Karjalan Martat ry p. 0400 151545
#MARTAT #AIKAAOLLAKOTONA