Makua mausteilla-kurssi, Joensuu

Rohkaistu mukaan makujen ja maustamisen maailmaan! Tutustutaan erilaisiin ruokakulttuureihin ja tapoihin käyttää mausteita: pirteitä pippureita, tulisia chilejä, lempeitä yrttejä ja kiinnostavia maustesekoituksia. Tutustu perinteisiin ja yllättäviin makupareihin!  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 23.2.2022 klo 17.00–20.00  Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu 5-7. Kurssin hinta on 30 €, marttajäsenille 20 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen

Venäläinen keittiö-kurssi, Joensuu

Tämä kurssi on täysi. Toinen ajankohta samanlaiselle kurssille 6.4. Ilmoittaudu täältä.  Venäläinen ruoka perustuu helppoihin ja maukkaisiin ruokalajeihin, joissa maut ovat puhtaita. Ruoan valmistuksen perustan muodostaa uuni, joka on koko kodin ydin ja lähes kaikki venäläiset ruoat on aikanaan valmistettu uunissa, jossa ruoasta tulee esiin sen täyteläiset aromit! Tällä kurssilla pääset tutustumaan venäläiseen keittiön makuihin.  Tietoa ruokakurssista

PERUTTU: Makua mausteilla -ruokakurssi, Joensuu

Rohkaistu mukaan makujen ja maustamisen maailmaan! Tutustutaan erilaisiin tapoihin käyttää mausteita: pirteitä pippureita, tulisia chilejä, lempeitä yrttejä ja kiinnostavia maustesekoituksia kuten Dukkahia. Kurssilla opit perusmauista ja siitä, miten hyödyntää niitä…

Suolaiset leivonnaiset arkeen ja juhlaan-kurssi, Joensuu

Oletpa sitten hitaan leipomisen kannattaja tai nopean herkun pyöräyttäjä, tervetuloa marttojen leivontakurssille! Tällä kurssilla leivotaan yhdessä herkulliset suolaiset leivonnaiset ja ruokaisat välipalat, joilla ravitset sekä mieltä että kehoa. Tutustutaan eri ruokakulttuurien leivonnaisiin ja maistetaan uusia makuja, perinteisempiä leivonnaisia unohtamatta.  Ilmoittaudu 9.5. klo 10 mennessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 17.00–20.00 Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu 5-7.

Silkkaa hapatusta -kurssi, Outokumpu

Hapattaminen on uuteen suosioon noussut perinteinen säilömistapa. Hapattamalla saat terveellisiä säilykkeitä, joiden makumaailma vaihtelee miedosta kirpeään ja happamaan sekä tuliseen, mausteista riippuen.

Silkkaa hapatusta -kurssi, Lieksa

SILKKAA HAPATUSTA! MAITOHAPPOKÄYMISEN MONET MAHDOLLISUUDET -KURSSI  Kurssikerrat: Ke 27.4.2022 klo 17 – 20 Ke 11.5.2022 klo 17 – 20 Paikka: Lieksan yläkoulu, kotitalousluokka (Kuhmonkatu 30, Lieksa) Hapattaminen on uuteen suosioon noussut perinteinen säilömistapa. Hapattamalla saat terveellisiä säilykkeitä, joiden makumaailma vaihtelee miedosta kirpeään ja happamaan sekä tuliseen, mausteista riippuen. Hapattaminen eli fermentointi on säilöntätapa, jossa muodostuu

ILMASTOvälipala ja ILMASTOsiivous, Outokumpu

Tähän koulutukseen on yhdistetty molemmat teemat: välipalat ja ekosiivous. Koulutus on tarkoitettu vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneet tekemään yhteistyötä lähikoulun tai muun lasten ryhmän kanssa.

ILMASTOvälipala, Polvijärvi

Välipaloja ilmastoystävällisesti Kurssilla perehdymme pienen välipalateemaisen työpajan järjestämiseen sekä teemme maistuvaa, ilmastokestävää ja terveellistä välipalaa koululaiselle. Koululaisten säännöllisen ateriarytmin ja jaksamisen takaavat monipuoliset välipalat. Välipalan ilmastoystävällisyys huomioidaan mm. kasvispainotteisuudella ja suosimalla avomaalla kasvaneita juureksia, marjoja, kotimaisuutta, satokausiajattelua ja kohtuullisuutta. Tähteiden hyödyntäminen ja vaikkapa hävikkismoothie pienentävät välipalan ilmastokuormaa. Ympäristöasiat ja yhteinen tekeminen lasten ja ihan tavallisten

Ässäkokki-kurssi, Joensuu

ÄSSÄKOKKI-KURSSI    Maistuisiko juuresranskalaiset, järkkyhyvät kesäkurpitsarieskat tai nopeat tortillapizzat? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokki-kurssit saavat jatkoa myös vuonna 2021. Ässäkokeissa kantavina ajatuksina ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu.  Ässäkokkikurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa kasvispainotteista ja sesongin mukaista arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla

Ässäkokki-kurssi, Joensuu

ÄSSÄKOKKI-KURSSI    Maistuisiko juuresranskalaiset, järkkyhyvät kesäkurpitsarieskat tai nopeat tortillapizzat? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokki-kurssit saavat jatkoa myös vuonna 2021. Ässäkokeissa kantavina ajatuksina ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu.  Ässäkokkikurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa kasvispainotteista ja sesongin mukaista arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla