ILMASTOvälipala – koulutus vapaaehtoisille

Koululaisten säännöllisen ateriarytmin ja jaksamisen takaavat monipuoliset välipalat. Etäkurssilla opit, kuinka koululaisille sopivat välipalat syntyvät ilmastoystävällisesti. Ilmastoystävällisyys huomioidaan mm. kasvispainotteisuudella ja suosimalla avomaalla kasvaneita juureksia, marjoja, kotimaisuutta, satokausiajattelua ja kohtuullisuutta. Tähteiden hyödyntäminen ja vaikkapa hävikkismoothie pienentävät välipalan ilmastokuormaa. Voit hyödyntää oppeja omassa arjessasi, mutta kurssi antaa mahdollisuuden myös järjestää välipalateemaisia tuokioita oman kylän lapsille kerhossa, koulussa

Vaaleaa hapanjuurileipää -etäkurssi

                Hapanjuurileivonta on saanut kotileipureiden keskuudessa aikaan suuren innostuksen leivän leipomiseen kotona. Leipiä leivotaan, koristellaan, kuvataan ja niiden ympärille on syntynyt some-ryhmiä ja blogeja. Nyt leivotaan yhdessä aromikasta, rapeaa hapanjuurileipää. Kurssilaiset saavat etukäteen ohjeet vaalean hapanjuuren valmistamiseen kotona tai he voivat hakea oman juuren Marttakeskuksesta Joensuusta 2.3. klo

Yhden padan taktiikka – etäkurssi

Moni meistä kaipaa arkiruoan valmistukseen uusia ideoita ja helpotusta. Yhden padan taktiikka -ruokakurssilla valmistetaan herkullisia, helppoja ja monipuolisia kasvisvoittoisia ruokia erilaisista ruoka-aineista. Tule oppimaan uutta ja valmistamaan arkiruokaa – pienellä twistillä! Tämä on Pohjois-Karjalan Marttojen ensimmäinen etäruokakurssi. Siksi tarjoamme rajoitetun määrän osallistumispaikkoja. Omille jäsenillemme tarjoamme kurssin edulliseen 10 euron ja muille 20 euron hintaan. Tavoitteena

Suomalaista superruokaa (1/2) -kurssi

Suomen luonto tarjoaa villejä makuelämyksiä. Sienten, marjojen ja luonnonyrttien tunnistaminen ja keräily on mukava harrastus. Villiruoasta saa myös ruokiin uusia vivahteita. Toukokuun kurssilla tutustutaan helpoimmin tunnistettaviin villivihanneksiin ja vuoden nimikkoyrttiin sekä valmistetaan ruokia ja leivonnaisia. Kurssin hinta martoille on 27 € ja muille 30 €. Tavoitteena on, että osallistuja: • Osaa tunnistaa ruokasieniä, luonnonmarjoja ja

Nyt leivotaan! – Suolaista ja makeaa juhlahetkiin -kurssi

Nyt leivotaan! -kurssi tarjoaa inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä juhlien kahvipöydän suunnitteluun. Kurssilla valmistetaan sekä suolaisia että makeita herkkuja, jotka sopivat monien kesäjuhlien tarjoiluun. Kurssilla annetaan neuvoja myös erityisruokavalioiden huomioimiseen. Leivonnan päätteeksi kokoonnumme juhlavan kahvipöydän ääreen nautiskelemaan. Kurssin hinta on martoille 27 ja muille 30 euroa. Tavoitteena on, että osallistuja: • oppii tekemään erilaisia kakkupohjia, • tuntee

Ruokaa koko perheelle! Pikkulapsiperheen ruokakurssi

Kurssilla tehdään ruokaa, joka sopii koko perheelle vauvasta vanhempiin. Kerrataan, mitkä asiat tulee huomioida, kun valmistetaan ruokaa vauvalle tai pienellä lapselle ja kuinka sama ruoka tehdään maistuvaksi koko perheelle. Kurssi on maksuton. Mukaasi saat kurssiaineiston sekä monta vinkkiä kotikeittiöön vietäväksi! Lisätiedot Ringa Nenonen laillistettu ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry 0400 149 850 ringa.nenonen@martat.fi Kuinka ilmoittaudun kurssille_2021

Annos Afrikkaa -kurssi

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu! Kattilamatkalle otamme mukaan myös muistoja Marttojen yli 40 vuotta kestäneeltä kehitysyhteistyön taipaleelta. Kurssi toteutetaan etäruokakurssina. Tavoitteena on, että osallistuja: Tutustuu

PERUTTU: Ilmastoruokaa, hyvää kestävää ruokaa arkeen -kurssi

Ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa ruoantuotannon ilmastovaikutuksiin. Tällä ruokakurssilla valmistetaan herkullisia ja ilmastoviisaita kasvisvoittoisia ruokia erilaisista raaka-aineista. Kurssilla tarjotaan tietoa ilmastoystävällisestä, kasvispainotteisesta ruokavaliosta ja ruoka-aineista. Kurssin jälkeen osaat valmistaa runsaasti kasviksia sisältäviä ruokia ja koostaa monipuolisia aterioita. Tavoitteena on, että osallistuja: • Ymmärtää ruokavalintojen vaikutuksen ilmastoon, • osaa valmistaa runsaasti kasviksia sisältäviä ruokia, • osaa koostaa monipuolisia

PERUUTETTU Nyt leivotaan: Tonton-leivontakurssi

Mikä neuvoksi kun itsellä, perheenjäsenellä tai vieraalla on erityisruokavalio ja kenties jopa useampi rajoittava tekijä? Kurssilla kokeillaan ja valmistetaan syötävää sekä arkisiin että juhlavampiin tilanteisiin.  Tervetuloa leipomaan ja loihtimaan tarjolle kaikkea muuta paitsi mautonta! Kurssin hinta martoille on 27 € ja ei-martoille 30 €. Kuinka ilmoittaudun kurssille_2021 Ohjeita_kurssilaisille_2021

Vauvanruokakurssi Ruokailoa ja uusia makuja, ruokaa koko perheelle – Marttakeskus – Joensuu

Ruokakurssilla saat tietoa ja ideoita vauvavuotta eläville pikkulapsiperheille kuin myös niille perheille, joissa lapset ovat jo yli vuoden ikäisiä. Saat tietoa alle 1-vuotiaan ruokavalion erityispiirteistä ja vinkkejä koko perheen ruokailuun. Pääset kokeilemaan uutta ja tutustumaan erilaisiin raaka-aineisiin ja ruoanvalmistusmenetelmiin. Vinkkejä saa myös turvalliseen sormiruokailuun. Saat omaksi Ruokailoa ja uusia makuja, ruokaa koko perheelle -kirjasen. Tilaisuus