Maakunnan sienet ruokapöytään – Marttojen sienimaistiaiset

Maakunnan luonto ja luonnontuotteet ovat Pohjois-Karjalan Martoille sydämen asia. Martat juhlistavat Maakuntapäivää tuomalla ruokapöytään vähemmänkin tunnettuja, pohjoiskarjalaisia ruokasieniä höystettynä villiyrteillä ja marjoilla. Tapahtuma toteutetaan sienimaistajaisina. Erilaisia herkullisia makupaloja on maistattamassa keittiömestari ja villiyrttivalmentaja Jouko Martikainen yhdessä marttojen kotitalousasiantuntijoiden ja vapaaehtoismarttojen kanssa. Vuoden sieni kangastatti on näkyvässä roolissa.  Tapahtuma paikalla on myös ruokasieninäyttely, jossa voi tutustua

Korealainen keittiö – ruokakurssi 8.10.

Korealainen ruokapöytä on runsas ja värikäs. Maantieteellinen asema Kiinan ja Japanin välissä on tuonut ruokakulttuuriin paljon vaikutteita naapurimaista, kuten vuodenaika-ajattelun. Korean taistelu itsenäisyydestä on jättänyt jälkensä myös ruokakulttuuriin. Omasta keittiöstä on haluttu pitää kiinni. Korealainen ruoka on vahvemmin maustettu, kuin japanilainen ja ruoka vähärasvaisempaa kuin Kiinassa. Korealaisen keittiön tunnistaa valkosipulin, chilin ja inkiväärin tuoksusta. Tällä

Piirakkabattle 2019

Pohjois-Karjalan Martat ry on kevään aikana kutsunut paikallisia urheiluseuroja osallistumaan piirakanpaistokilpailuun yhteisen hyvän puolesta. Lahjoitamme 500€ lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen – kesän tehokkain rypyttäjä päättää kohteen! Olemme ylpeitä piirakkapajalla leivoituista piirakoistamme, jotka tunnetaan ympäri maata ja maailmaa. Nyt haluamme tietää, kuinka pulikat pyörivät paikallisten urheilijoiden käsissä. Samalla pyrimme lisäämään karjalaisen perinneleivonnan arvostusta ja näkyvyyttä,

Samasta padasta koko perheelle! -luento

Tässä tilaisuudessa mietitään keinoja helpottaa arjen keittiörumbaa koko perheen tarpeet huomioiden. Tule kuuntelemaan, jakamaan kokemuksia ja kysymään, paikalla Marttojen asiantuntija vastaamassa kysymyksiin. Tarjolla myös pientä maisteltavaa! Tapahtuma on avoin kaikille, mutta suunnattu erityisesti perheille, joissa nuorin lapsi on alle 3-vuotias. Tilaisuus on osa Marttojen Lapsiperheiden arjen tukeminen -toimintaa (STEA).

Ässäkokkikurssi, Ilomantsi

        Kurssi on täynnä! Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla

Ässäkokkikurssi, Kitee

        Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa,

Ässäkokkikurssi, Rääkkylä

        Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa,

Ässäkokkikurssi, Joensuu

        Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa,

Ässäkokkikurssi, Joensuu

        Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa,

Ässäkokkikurssi, Joensuu

        Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa,