Valmistusohje

20 kivetöntä luumua
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä

1. Pehmitä luumuja vedessä.
2. Hienonna luumut ja sekoita rahkaan.
3. Mausta sokerilla.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaan.
5. Anna liivatelehtien liota hetki kylmässä vedessä. Purista pehmeät lehdet ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos nauhana rahkan joukkoon.
6. Kaada seos tarjoilukulhoon.

Anna hyytelön hyytyä kylmässä muutama tunti.

Reseptin ravintosisältö

Energia 263 kcal/annos
  • Rasva 17.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
  • Sokerit 19.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 46.3 mg
  • Kalsium 83 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg

Kommentit (1)

  1. Kiitos reseptistä! Oikein makoisa jouluaterian kruunaaja oli. Reseptiä muokkasin sen verran, että sokerin määrän puolitin ja pari tl vaniljasokeria lisäsin.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu