Luumukermahyytelö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/luumuhyytelo-ID-24184.jpg
Luumukermahyytelö
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
20 kivetöntä kuivattua luumua
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1. Pehmitä luumuja keittämällä niitä tilkassa vettä muutama minuutti.
2. Hienonna luumut ja sekoita rahkaan.
3. Mausta sokerilla.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaan.
5. Anna liivatelehtien liota hetki kylmässä vedessä. Purista pehmeistä lehdistä vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos nauhana rahkan joukkoon.
6. Kaada seos tarjoilukulhoon.
7. Anna hyytelön hyytyä kylmässä muutama tunti.
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 263 kcal/annos
- C-vitamiini 0.6 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 83 mg
- Natrium 46.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Sokerit 19.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
- Proteiini 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
- Rasva 17.6 g
Ainesosat
-
20 kplLuumu, kivetön, kuivattu
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
1 dlSokeri
-
4 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
8 gLiivate