Valmistusohje

20 kivetöntä kuivattua luumua
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä

1. Pehmitä luumuja keittämällä niitä tilkassa vettä muutama minuutti.
2. Hienonna luumut ja sekoita rahkaan.
3. Mausta sokerilla.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaan.
5. Anna liivatelehtien liota hetki kylmässä vedessä. Purista pehmeistä lehdistä vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos nauhana rahkan joukkoon.
6. Kaada seos tarjoilukulhoon.
7. Anna hyytelön hyytyä kylmässä muutama tunti.

Reseptin ravintosisältö

Energia 263 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.6 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 83 mg
  • Natrium 46.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 19.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Rasva 17.6 g
Jaa sivu