Porkkana-rakuunaleivät

Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka taittuu kekkereihin, illanistujaisiin ja kotoisemmalle ruokahetkelle. Porkkana-tuorejuustotäyte sopii niin arkeen kuin juhlaan.

4 annosta

Valmistusohje

4:lle ruisleipäviipaleita
500 g kuorittuja, keitettyjä porkkanoita
200 g valkosipulituorejuustoa
tuoretta rakuunaa
suolaa ja mustapippuria

  1. Soseuta keitetyt porkkanat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
  2. Lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettua rakuunaa. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä tahnaa leipäviipaleille. Koristele tuoreilla yrteillä.
Hiilijalanjälki
1.03 kg CO2 ekv
  • Energia 322 kcal/annos
  • Rasva 16.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 42 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Kuitu, kokonais- 7.8 g
  • Natrium 408.9 mg
  • Kalsium 106.4 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 11.1 mg