Punajuuri-timjamileivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/04/Porkkana-rakuuna-ja-punajuuri-timjamileivat_Lores-ID-21505.jpg
Punajuuri-timjamileivät
Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka taittuu kekkereihin, illanistujaisiin ja kotoisemmalle ruokahetkelle. Punajuuri-tuorejuustolevite sopii niin arkeen kuin juhlaan.
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Dipit
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
Valmistusohje
4:lle ruisleipäviipaleita
500 g keitettyjä punajuuria
200 g tuorejuustoa
tuoretta timjamia ja kirveliä
(1—2 oksaa)
suolaa ja mustapippuria
- Laita punajuuret kuorineen kattilaan kylmään veteen, jossa on suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä punajuuret kypsiksi.
- Anna punajuurien jäähtyä hieman, kuori ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettuja yrttejä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä tahnaa leipäviipaleille ja koristele yrteillä.
1.03 kg CO2 ekv
- Energia 335 kcal/annos
- Rasva 16.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
- Proteiini 7.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.2 g
- Sokerit 11 g
- Kuitu, kokonais- 7.9 g
- Natrium 435.1 mg
- Kalsium 86 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 15.4 mg
Ainesosat
-
10 gTimjami
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
500 gPunajuuri
-
4 iso annos (50.0 g)Ruisleipä, ruispalat, vaasan