Punajuuri-timjamileivät

Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka taittuu kekkereihin, illanistujaisiin ja kotoisemmalle ruokahetkelle. Punajuuri-tuorejuustolevite sopii niin arkeen kuin juhlaan.

4 annosta

Valmistusohje

4:lle ruisleipäviipaleita
500 g keitettyjä punajuuria
200 g tuorejuustoa
tuoretta timjamia ja kirveliä
(1—2 oksaa)
suolaa ja mustapippuria

  1. Laita punajuuret kuorineen kattilaan kylmään veteen, jossa on suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä punajuuret kypsiksi.
  2. Anna punajuurien jäähtyä hieman, kuori ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
  3. Lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettuja yrttejä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä tahnaa leipäviipaleille ja koristele yrteillä.
Hiilijalanjälki
1.03 kg CO2 ekv
  • Energia 335 kcal/annos
  • Rasva 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.2 g
  • Sokerit 11 g
  • Kuitu, kokonais- 7.9 g
  • Natrium 435.1 mg
  • Kalsium 86 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 15.4 mg