Vinkkejä juhlaruoan käsittelyyn ja säilyttämiseen: Juhlaruokaa turvallisesti

Tietoa hyvistä tavoista

Kotona vietetään ristiäisiä, rippijuhlia, valmistujaisia, syntymäpäiviä ja muita perinteisiä perhejuhlia. Ystäviä ja sukulaisia on mukava kutsua muulloinkin, ilman erityistä syytä.

Juhlien suunnittelu on mukavaa, siinä lapsetkin voivat olla mukana. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin. Näin vältät viime hetken paniikin.

Tee järjestelyille, ostoksille ja ruoanvalmistukselle aikataulu. Mieti, mitä teet itse ja mitä ostat valmiina. Laadi myös kukkarolle sopiva budjetti.

Ketä kutsutaan?

Pieni tuttu vierasjoukko kutsutaan kokoon soittamalla, mutta isommalle määrälle ja virallisempaan tilaisuuteen lähetetään kutsukortit. Mitä suuremmat juhlat, sitä aikaisemmin kutsut lähetetään. Kuukausi on sopiva aika. Kutsussa voi pyytää vastausta, jotta tiedät varautua oikeaan vierasmäärään.

Usein ex tempore -juhlat ovat kaikkein hauskimpia. Päätä juhlista vaikka samana päivänä. Tarjottavatkin voi jakaa. Yksi tuo leipää, toinen tekee salaatin, kolmas leipoo piirakan. Muista myös hyvästä elintarvikehygieniasta huolehtiminen.

Aina on aihetta juhlaan!