|

|

Martat keräävät 100 kestävän arjen säästövinkkiä

Kolme vaaleahiuksista naista Marttamekoissa seisovat rivissä. Heillä on mikrofonit käsissään ja osoittavat niitä eteenpäin.
Marttaliitto kysyy, mikä on sinun arjessasi toimiva ja hyväksi testattu säästövinkkisi? Jaa se meille.

Marttaliitto kerää lokakuun ajan martoilta ja marttahenkisiltä hyväksi koettuja ja toimivaksi testattuja arjen säästövinkkejä. Vinkeistä kootaan 100 kestävän arjen säästövinkkiä viestittäväksi kaikille suomalaisille. Jaamme vinkkejä somekanavillamme sekä Martat-lehdessä. Vinkit voivat liittyä rahan säästämiseen yleisesti tai energian, ruoka- ja vaatekuluihin ja liikkumiseen liittyvään säästämiseen.

Tule mukaan #SataSäästövinkkiä-kampanjaan. Vinkki voi olla pieni tai suuri. Tärkeintä on, että se toimii. Voit osallistua kampanjaan sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnistetta #SataSäästövinkkiä.

Me Martat tiedämme, ettei pelkillä vinkeillä säästä, vaan talouden tasapaino lähtee oman kulutuksen hahmottamisesta kokonaisuutena. ”Kuluttaminen on arvovalintoja, joten eri kotitalouksille sopivat erilaiset säästämisen ja taloudenhallinnan tavat ja keinot, eikä kaikkien ei ole tarkoituskaan sopia kaikille. Miettikää, mikä teille on välttämätöntä, tarpeellista ja mikä on jopa turhaa”, Marttaliiton asiantuntija Katri Pellikka vinkkaa. ”Budjetointi antaa mahdollisuuden miettiä ja suunnitella arvovalintoja etukäteen. Kuukausibudjetissa samansuuruisina toistuvien menojen, vaikkapa asumisen kulujen, puhelinlaskun ja vakuutusten, lisäksi on muita menoja, joiden suhteen tätä arviointia kannattaa tehdä. Mihin haluan panostaa ja mistä taas säästää? Tähän keskusteluun kannattaa ottaa mukaan koko perhe”, Katri Pellikka muistuttaa.

Päivitys 14.11. Vinkkien kerääminen on lopetettu. Kokoamme niitä viestittäväksi.

Säästämisen ei tarvitse olla ankeutta vaan iloa säästyneestä rahasta, ajasta tai mikä tärkeintä: luonnonvaroista!

Lue lisää: