|

Martat-lehti, marttatoiminnan suunnittelua ja mahtiyllätys

Maanantaina tuli aivan mahtavaa postia: arpajaisvoitto ja Martat-lehti!

Seuraan Inspiration-blogia. Blogia pitää kuopiolainen lifestyle-bloggaaja ja aktiivisomettaja Viltsumari (Viltsu). Osallistuin blogissa olleeseen arvontaan ja voitin kauniin kaulakorun!

Aina Martat-lehden postilaatikosta otettuani on matkalla postilaatikolta kotiovelle jo selattava lehteä ja katseltava läpi, mitä asioita lehdessä on.

Tässä Martat-lehdessä on mm. Marttatori-tapahtumasta, omenenviljelijä Paula Achrénista (martta Angelniemen Marttayhdistyksestä), herkullisia reseptejä (esim. juurikkaista), asiaa Martat 120-juhlavuoden sukkakilpailun sadosta kootusta kirjasta, ohje kylpyhuoneen maton tekemiseen, vinkkejä taloustaitojen neuvomiseen nuorille, Venyvä-hankkeiden Elastic Chef-ruokaklubeista sekä Marttojen uudesta strategiasta.

Martat-lehden “Menossa mukana” ja “Yhdistykset juhlivat” sivuilla katselen, josko näkyisi tuttuja kasvoja ja lueskelen, mitä muissa marttayhdistyksissä on tehty ja miten juhlittu. Näiltä sivuilta voi napata mahtavia ideoita oman yhdistyksen toimintaan!

Martat-lehteen voit tutustua klikkaamalla tästä KLIK.

Nappasin kalenterin ja Martat-lehden mukaani ja ajelin Variskankaan Marttojen puheenjohtajan Tuulan mökille. Yhdistyksemme hallitus piti suunnittelupalaverin, missä ideoimme pian alkavan syyskauden ohjelmaa. Käytimme suunnittelussamme jäseniltä saamiemme toiveiden lisäksi aapisenamme ja lähdeaineistona tuota saman päivän postissa tullutta Martat-lehteä!

.

Tuula ja hänen miehensä Martti olivat laittaneet illan alkuun meille suolapalaa; ruisleivän kanssa suolahaukea pestokastikkeessa ja pippurilla maustetussa öljyssä sekä “ukin tönkkösuolattu naudanfile” eli naudanlihalastuja. Jälkiruuaksi Tuula pyöräytti meille vaniljan makuiset jätskitötteröt.

Ensi viikolla Variskankaan Marttojen hallitus kokoontuu viralliseen kokoukseen päättämään syyslukukauden toiminnasta. Kun ohjelma on valmis, se postitaan jäsenille ja laitetaan yhdistyksen nettisivuille. Olen jo nyt innoissani tulevasta kaudestamme, joka jääköön vielä salaisuudeksi ennen hallituksemme virallista kokousta.