Nilviäiset tulivat taloon!
Huippua! Uudet lemmikit tulivat! Tiikerikotilot! Söpöjä, eikö totta?
Meillä on aikoinaan ollut akaattikotiloita, joten kotiloiden kasvattaminen ei ollut aivan vierasta puuhaa ja hetken isnpiraatiota. Tiikerikotiloiden kasvattaminen on kuitenkin hieman haastavampaa kuin akaattikotiloiden. Tikrut tarvitsevat terraarion peruslämmöksi 26-30 C ja kosteuden tulee olla 80-95%. Ennen kotiloiden tuloa pesimme terraariot – kotilot laitettiin kahteen eri isoon faunaboxiin. Ostimme jalkalamppuihin lämpölamput ja laitoimme terraarioihin pohjalle lannoittamatonta ja kostutettua turvetta. Lisäksi ostimme kukkasumutinpullon terraarion kostuttamiseen ja kotiloiden suihkuttamiseen.
Tiikerikotiloita tilasimme herppiharrastajilta, jotka löysimme facebookissa olevan ryhmän kautta. Toiselta kasvattajalta kotilot tulivat postitse ja toiselta matkahuollon kautta. Kotilot olivat rasioissa, joissa oli turvetta ja ruokaa matkan ajaksi. Kaikki kotilot olivat selvinneet matkasta hyvin ja terraarioon päästyä menivät syömään. Syönnin jälkeen kotilot kaivautuivat terraarion pohjalla olevaan turpeeseen lepäilemään.
Tiikerikotiloiden levinneisyys alue luonnossa on Länsi-Afrikka. Tikrun elinikä on 5-7 vuotta, jopa pitempäänkin. Täysikasvuisen kotilon koko on noin 15-20 cm. Lemmikit ovat sekasyöjiä eli ne kasviksia ja lihaa.
Mennyt viikko on tällä martalla mennyt nilviäisten kanssa herppihöperöiden 🙂