|

Puurokuu ja ohrapuuroa

Päivä alkaa maukkaasti ohraryynipuurolla. Kun puuron tekee rikotuista ohraryyneistä, ei puuron valmistumiseen menee liikoja aikoja. Jos puuroa jää yli, voi sen ottaa töihin evääksi. Jäähtyessään puurosta ei tule kiinteää kimpaletta, vaan sen saa lusikalla sekoitettua ja lämmitettyä mikrossa. Puuron voi syödä esimerkiksi kera hillon, marmeladin, hunajan, marjojen, mehukeiton tai voin.

Minä teen ohrapuuron jalasjärveläisen Korpelan Myllyn ohjeella. Korpelan Myllyn rikottuja ohrasuurimoita ostan Prismasta.

Rikottu ohraryynipuuro

1 l maitoa
2 dl rikottua ohraryyniä
suolaa

Keitä maito kiehuvaksi.
Lisää rikotut ohraryynit samalla sekoittaen.
Keitä noin 15 minuuttia ja sen jälkeen voit vielä hauduttaa.
Maista suolalla maun mukaan.


Kuva Martat.fi

Lokakuu on Marttojen Puurokuu. Martat alkoivat 1990-luvulla kerätä rahaa Bosnialaisille naisille keittämällä ja myymällä erilaisia puuroja. Monissa marttayhdistyksissä tämä perinne on jatkuu edelleen. Rahaa kerätään Marttojen kansainväliselle kehitysyhteistyölle Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Kiinnostuitko Marttojen kansainvälisestä toiminnasta? Lue lisää klikkaamalla tästä KLIK.

Belgian Martat tempaisevat Puurokuun merkeissä! He julkaisevat Belgian Marttojen Facebook-sivuilla yhden puuroohjeen päivässä lokakuun ajan. Jokaista julkaistua ohjetta kohden he lahjoitavat 1 euron Marttaliiton kehitysyhteistyöhön.

Lue tempauksesta tarkemmin klikkaamalla tästä KLIK.

Ja Belgian Marttojen Facebooksivuille pääset tästä KLIK. Tykkää ja seuraa heidän marttapäivityksiään.

Maukasta Puurokuuta!