Martat vaikuttavat naisen ja perheen hyvinvointiin ja kotitalousneuvonnan asemaan maailmanlaajuisessa kotitalousalan yhteistyöjärjestöissä IFHEssä. Tapaamme myös pohjoismaisten naisjärjestöjen kanssa ajankohtaisten teemojen äärellä Pohjoismaiden Naisliitossa NKFssä. Kamerunissa ja Etiopiassa tuemme köyhiä naisia ja tyttöjä sekä uusia kotitalousalan pienyrityksiä. Vuonna 2017 aloitamme uuden yhteistyön Väestöliiton ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa Malawin maaseudulla.

Kamerun

Kamerunissa tehtyjen marttahankkeiden kautta olemme tavoittaneet satoja naisia ja nuoria koulutyttöjä. Yrittäjyyskursseilla ja koulujen kerhotoiminnassa on käsitelty hyvän yrittäjän ominaisuuksia, oman bisnessuunnitelman laatimista, omia tavoitteita ja unelmia ja tietenkin katetuottolaskelmia. Jokainen nainen on tehnyt mentorin johdolla oman bisnessuunnitelman ja suunnittelee, mitkä hankinnat häntä auttaisivat eniten.

kv-marttailu_kansainvalisyys
Kamerunilainen kotitalouskurssi huipentuu kokkikilpailuun. Kurssilla tehdään myös bisnessuunnitelmia ja määritellään omia tavoitteita ja unelmia.

Vuosina 2015–2017 marttahanke toimii kuudella Kamerunin alueella, Yaoundéssa, Bamendassa, Marouassa, Bertouassa, Bafoussamissa ja Doualassa. Mukana oli ranskan- ja englanninkielisiä naisia, muslimeja ja kristittyjä, yksinhuoltajia, nuoria tyttöjä ja vammaisia naisia.

Katso esimerkkivideo kotitalousopetuksesta:

 

Etiopia

Yhteistyömme Etiopiassa jatkuu vuosina 2017-2018. Marraskuussa 2016 aloitimme ensimmäiset kotitaloustyöpajat Etiopian vammaisten naisten järjestön EWDNAn ja suomalaisen Kynnyksen kanssa. Työpajalaiset liikunta-, näkö- ja kuulovammaiset naiset oppivat jkäytännön ruuanvalmistusta ja saivat uutta tietoa ravitsemuksesta ja hygieniasta.

Malawi

Vuoden 2017 aikana Martat aloittavat myös uuden yhteistyön Malawin maaseudulla tyttöjen koulunkäynnin edistämiseksi ja seksuaaliterveyden parantamiseksi. Teemme työtä yhdessä kahden suomalaisen järjestön, Väestöliiton ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa.

Tue työtämme

Marttojen kautta tuki menee perille valvotusti paikallisille järjestöille, jotka toimivat ruohonjuuritasolla naisten ja tyttöjen elämän parantamiseksi. Tule mukaan tukemaan toimintaamme. Kansainvälisen marttaillan järjestämiseen voit pyytää mukaan piiristä myös vapaaehtoista kansainvälistä marttaa esittelemään työtämme Afrikassa.

Keräystili:
Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066

Lisätiedot:
Marttaliiton kehittämispäällikkö Terhi Lindqvist, terhi.lindqvist (at) martat.fi, p. 050 516 9412.

Keräyslupa:
POL-2015-7512. Lupa voimassa 12.8.2015–1.8.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta.