|

Valtakunnallinen sienipäivä, sieniviikko ja Suomen kansallissieni-äänestys

Viikonloppuna oli superhieno sää! Lämmintä kuin parhaimpina kesäpäivinä ja päivät enimmäkseen aurinkoisia.

Lauantaina metsissä oli marttoja ja sieniä, Martat nimittäin viettävät vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina valtakunnallista sienipäivää. Samana päivänä vietetään myös Suomen Luonnon päivää. Tämän vuoden (2019) valtakunnallinen sienipäivä oli siis lauantaina 31.8. Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sienipäivä on laajennettu sieniviikoksi 31.8.-7.9.2019. Marttapiirit ja yksittäiset marttayhdistykset järjestivät sienipäivänä ja järjestävät sieniviikolla tapahtumia eri puolella Suomea.

Tarkemmin sienipäivästä ja sieniviikosta voit lukea klikkaamalla tästä KLIK.

Kävin sienipäivänä keräämässä sieniä. Löysin jonkin verran karvarouskuja ja pääsin testaamaan Orthexilta saamaani sieniveitseä. Sieniveitsellä saa sienet sekä leikattua että puhdistettua kahvan päässä olevalla puhdistusharjalla. Veitsen muotoiltu kahva tuntuu ns. käteen sopivalta.

Otrhexin sieniveitseen voit tutustua tarkemmin klikkaamalla tästä KLIK.

Tämän kuvan otin viime syksynä. Jospa tällaisia sieniapajia löytyy vielä tällekin syksylle.

Martat ovat käynnistäneet sieniviikon kunniaksi Suomen kansallissieni-äänestyksen. Äänestykseen voit osallistua tutustumalla Marttojen sivuilla oleviin sieniehdokkaisiin ja äänestää netissä täytettävällä ja lähetettävällä lomakkeella 11.9.2019 mennessä. Suomen kansallissieneksi äänestetty sieni julkistetaan lauantaina 14.9.2019 Marttatorilla Helsingin Senaatintorilla.

Marttojen kansallissieni -äänestykseen pääset klikkaamalla tästä KLIK.

Viikonloppuna kotipihallemme oli putkahtanut useita tällaisia sieniporukoita.

Hyvää sieniviikkoa!