Kokataan yhdessä kasvisruokaa TÄYNNÄ
Vuoden kasvis-Facebook-live klo 11.00
Kasviskeittiöstä kaikille, Lappeenranta
Kurssilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin kestäviin raaka-aineisiin ja ruokiin sekä innostetaan osallistujia tekemään kasvipohjaisia valintoja arjessa. Kestävä ruokavalio ottaa huomioon ruokavalinnat kestävän kehityksen kannalta. Kurssilla aiheina mm. eläinperäisten tuotteiden vaihtaminen kasviperäisiksi, ruokahävikin vähentäminen, sesongin seuraaminen ja kotimaisuus. Osallistujat saavat mukaansa Kasviskeittiöstä kaikille-reseptivihkosen, jonka resepteistä kurssilla valmistetaan ruokaa. Tietoa kurssista Lappeenranta 11.5.2023 klo 16.30-19.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Kurssin
Martat neuvoo: Kaikkea kaurasta, Imatra
Monipuolinen kaura maistuu kaikilla aterioilla yhteisessä ruokapöydässä. Kotimainen kaura on pohja monelle terveelliselle tarjottavalle. Tapahtumassa on esillä kauran reitti pellolta pöytään, keskustellaan huoltovarmuudesta ja erilasista kauratuotteista ja niiden käytöstä ruoanvalmistuksessa. Tule keskustelemaan ja nappaamaan vinkit kauran monipuoliseen käyttöön Imatran pääkirjastoon klo 15.00-17.00. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä opintokeskus Siviksen kanssa. Tapahtuma on kaikille avoin ja se on
Kaikkea kaurasta- Facebook-live klo 11.00
Tervetuloa Etelä-Karjalan Martat vinkkaa -Facebook-liveen klo 11:00. Monipuolinen kaura maistuu kaikilla aterioilla yhteisessä ruokapöydässä. Kotimainen kaura on pohja monelle terveelliselle tarjottavalle. Tule mukaan katsomaan vinkit, kuinka käyttää erilaisia kauratuotteita osana ruoanvalmistusta!
Kestävän arjen -foorumi
Tervetuloa Kestävän arjen -foorumiin keskiviikkona 16.11.2022 klo 9.00-12.30 Kouvolatalon Honka-saliin (Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola). Kestävästi Kaakossa -hankkeen foorumin pääaiheina ovat kestävä arki, ruokahävikki, energiankulutus sekä poistotekstiilin kierrätys. Aulassa lisäksi hankkeen yhteistyökumppaneiden neuvontapisteitä. Ohjelma: 9.00 Aamukahvit kahviossa ja tutustuminen neuvontapisteisiin 9.30 Kestävästi Kaakossa -hankkeen alkusanat Ruokahävikki haltuun, tutkija Inkeri Riipi, Luonnonvarakeskus (Luke) Ajankohtaista energian käytöstä, asiantuntija Päivi Suur-Uski,
Etelä-Karjalan Martat ovat mukana Valtakunnallisessa leikkipäivässä 23.4.22
Valtakunnallinen leikkipäivä 23.4.22 nostaa jälleen esille lapsen oikeuden leikkiin – kriisiaikoina leikin merkitys lapsen hyvinvoinnille korostuu. Etelä-Karjalan perhejärjestöt kokoavat voimansa ja järjestävät leikkiviikolla vko 16 sekä Leikkipäivänä 23.4.22 tapahtumia eri puolilla maakuntaa, leikeistä tehdään käännökset myös ukrainan kielelle. Vuonna 2022 teemana on Leikkien pallon puolesta, kestävän leikin ajatuksella. Etelä-Karjalan Martat ovat mukana Martan kestävä arki
Hurmaavat voileipäkakut, Lappeenranta
Voileipäkakut sopivat juhlaan kuin juhlaan, sillä ne hurmaavat vuodesta toiseen ja koristavat samalla juhlapöydän. Niitä voi tarjota myös aterian alkupalana tai välipalana. Tule voileipäkakkukurssille Marttakeskuksen opetuskeittiöön, jossa valmistamme näyttäviä, herkullisia ja kauniisti koristeltuja voileipäkakkuja. Valmistamme: Kreikkalaista broilerikakkua, Savulohileivoksia, Tapas- ja Hyydytettyä voileipäkakkua sekä vegaaneille sopivan Kasvisvoileipäkakun. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 16.30–19.30
Martat neuvoo – Juhlitaan kotona, Lappeenranta, Kauppakeskus Iso-Kristiina
Kevät ja kesä on juhlien aikaa. Vieraiden määrä ja juhlien luonne ratkaisevat kuinka paljon etukäteisjärjestelyjä on tarpeellista tehdä. Suuret juhlat vaativat luultavasti enemmän suunnittelua ja järjestelyä. Juhlien luonteesta ja koosta riippumatta on tärkeää suunnitella juhlat hyvin, jotta voit itse nauttia juhlista ja vieraiden seurasta. Neuvontapisteeltämme saa vinkkejä kodin juhlien järjestämiseen, siivoukseen sekä ruoka- ja leivontavinkkeihin