Ässäkokki -kurssi alakoululaisille 16.6.

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin Lappeenrannassa. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla kokkaillaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruokaa. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Tietoa kurssista Lappeenranta 16.6.2022 klo 10.00-12.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Maksuton Kurssien yleiset ehdot löytyvät täältä Kurssille ilmoittautuminen Kurssille ilmoittaudutaan ostamalla lippu kurssille. Ilmoittautuminen

Ässäkokki -kurssi alakoululaisille 15.6.

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla kokkaillaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruokaa. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Tietoa kurssista Lappeenranta 15.6.2022 klo 10.00-12.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Maksuton Kurssien yleiset ehdot löytyvät täältä Kurssille ilmoittautuminen Kurssille ilmoittaudutaan ostamalla lippu kurssille. Ilmoittautuminen on

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Me-talo

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Lappeenrannan pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Peruttu, Kokataan yhdessä- lapsille ja vanhemmille yhteinen etäkokkauskurssi 2.3. klo 13-15

Huomio kaikki vanhemmat, isovanhemmat, kummit tai muut  lasten läheiset, jotka vietätte yhdessä koululaisten kanssa talvilomaviikkoa. Innostukaa mukaan etäkurssille Teams-alustan kautta, jossa pääsette yhdessä kokkailemaan kotikeittiössänne kotitalousasiantuntijan ohjauksessa. Valmistamme samanaikaisesti etänä maukkaan välipalakokonaisuuden: Retkiquesadillat, Salaattivartaat, Mustaherukka-banaanismoothien ja suklaisen herkun Rocky Roadin. Kurssin jälkeen pääsette nauttimaan välipaloista yhdessä omassa kotikeittiössänne. Tietoa etäkurssista: Kurssi järjestetään etänä keskiviikkona 2.3.2022 klo

PERUTTU Makua mausteilla – ruoanvalmistuskurssi, Imatra

Rohkaistu mukaan makujen ja maustamisen maailmaan! Tule mukaan ruokakurssille, jossa tutustumme yhdessä erilaisiin ruokakulttuureihin ja tapoihin käyttää mausteita: pirteitä pippureita, tulisia chilejä, lempeitä yrttejä ja kiinnostavia maustesekoituksia. Perinteisiä ja yllättäviä makupareja! Kolmetuntisen kurssikerran aikana saat tietoa ja taitoa mausteista ja niiden käytöstä sekä intoa ja makua arkiruoanvalmistukseen, erityisesti kasvisruokien maustamiseen. Valmistamme kurssilla ateriakokonaisuuden: ”alku- pää-

Makua mausteilla – ruoanvalmistuskurssi, Imatra ja uusi Mansikkalan koulukeskuksen opetuskeittiö

Rohkaistu mukaan makujen ja maustamisen maailmaan! Tule mukaan ruokakurssille, jossa tutustumme yhdessä erilaisiin ruokakulttuureihin ja tapoihin käyttää mausteita: pirteitä pippureita, tulisia chilejä, lempeitä yrttejä ja kiinnostavia maustesekoituksia. Perinteisiä ja yllättäviä makupareja! Kolmetuntisen kurssikerran aikana saat tietoa ja taitoa mausteista ja niiden käytöstä sekä intoa ja makua arkiruoanvalmistukseen, erityisesti kasvisruokien maustamiseen. Saat omaksesi kurssin päätyttyä uuden

PERUTTU Kasviskeittiöstä kaikille -ruokakurssi, Imatra

Tervetuloa mukaan kasvisruokakurssille, jossa Marttojen opetuskeittiö täyttyy värikkäistä kasviksista ja erilaisista kasvipohjaisista ruoanvalmistustuotteista ja opit valmistamaan maukkaita ja kaikille sopivia kasvispainotteisia herkkuja – aamupalalta lounaaseen ja päivälliseltä iltapalaan. Kurssilla kokeillaan ennakkoluulottomasti uutta ja herkutellaan kestävillä kasvispainotteisilla aterioilla, huomioiden monet erityisruokavaliot. Kolmetuntisen kurssikerran aikana valmistamme koko ateriakokonaisuuden: alku- pää- ja jälkiruoan ja samalla annamme paljon hyödyllistä

Martat neuvoo – Kasviskeittiöstä kaikille, Imatran pääkirjasto PERUTTU.

Imatran pääkirjaston tapahtuma on peruttu, olemme Lappeenrannan Me-talolla ke 12.1.2022 kello 15-17. Tuliko tehtyä uuden vuoden lupauksia terveellisempään ruokavalioon? Tai innostuitko uuden vuoden myötä lisäämään kasviksia enemmin lautaselle? Mahtava lupaus, sillä kasvisten osuutta ruokavaliossa on hyvä lisätä, vaikka ei kasvissyöjä olisikaan. Sekaravinnon syöjäkin voi pitää vaikka yhden kasvisruokapäivän viikossa. Kasvikset keventävät mukavasti ruokavaliota, kunhan käyttää

PERUTTU Kasviskeittiöstä kaikille -ruokakurssi Marttojen opetuskeittiössä

Tervetuloa mukaan kasvisruokakurssille, jossa Marttojen opetuskeittiö täyttyy värikkäistä kasviksista ja erilaisista kasvipohjaisista ruoanvalmistustuotteista, ja opit valmistamaan maukkaita ja kaikille sopivia kasvispainotteisia herkkuja – aamupalalta lounaaseen ja päivälliseltä iltapalaan. Kurssilla kokeillaan ennakkoluulottomasti uutta ja herkutellaan kestävillä kasvispainotteisilla aterioilla, huomioiden monet erityisruokavaliot. Kolmetuntisen kurssikerran aikana valmistamme koko ateriakokonaisuuden: alku- pää- ja jälkiruoan ja samalla annamme paljon hyödyllistä