Kalankäsittelyn kurssi

Kurssilla tutustutaan erilaisten kalojen käsittelyyn ja kalaruokiin. Opetellaan mm. muikkujen puhkominen, fileeraus, mateen käsittely tms. riippuen kalojen saatavuudesta. Lopuksi kokataan helppoja ja hyviä kalaruokia! Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden. – Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia. – Kurssi on kaikille avoin. Kurssin hinta on 34€, marttajäsenille 29€. Maksu käteisellä tai

Kotoisat Makkarat

Kurssilla tutustutaan makkaroiden valmistukseen kotioloissa, sekä tietenkin maistellaan tuotoksiamme. ”Tavallisen” makkaran lisäksi teemme mm. verimakkaraa, kalamakkaraa tai riistamakkaraa. Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden. – Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia. – Kurssi on kaikille avoin. Kurssin hinta on 35€, marttajäsenille 30€. Maksu käteisellä tai kortilla paikan päällä. Kurssin ryhmäkoko:

Jouluruokakurssi

Joulupöytä voi sisältää muutakin kuin perinteiset rosollit ja laatikot! Esimerkiksi pateet, terriinit ja timbaalit ovat näyttävä vaihtoehto joulupöytään! Myös kurpitsasta saa maukkaita lisukkeita! Jouluruokakurssilla tutustutaan ja kokataan vähän erilaisempia vaihtoehtoja. Terriinien ja pateiden kanssa sopii hyvin yhteen vaikka Cumberlandin kastike, Waldorfin salaatti tai kalalle vihreä majoneesi. Myös mausteiset joululeipäset ovat maukas lisä juhlapöytään! Tervetuloa kurssille!

(Juuri) leipäkurssi

Kotoisen leivän leivonta on nyt kuuminta hottia! Itsetehty leipä on myös mainio joululahja! Kurssilla leivotaan erilaisia leipiä sekä tutustutaan hapanjuurileivonnan maailmaan! Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden. – Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia. – Kurssi on kaikille avoin. Kurssin hinta on 25€, marttajäsenille 20€. Maksu käteisellä tai kortilla paikan

Makumatka Karjalaan

Karjalainen ruokakulttuuri on rikas ja omalainen. Se sisältää laajan kirjon erilaisia tapoja ja perinteitä. Esimerkiksi leipomusten nimitykset, niiden muodot ja täytteet vaihtelevat alueesta riippuen paljonkin.Perinteisesti vuodenajat määrittelivät kulloinkin käytettävät raaka-aineet ja karjalaiset osasivatkin hyödyntää luonnonantimia monin tavoin. Karjalalainen ruokakulttuuri tunnetaan omavaraisuudesta ja omatoimisuudestaan. Monille karjainen leivonta tuo ensimmäisenä mieleen karjalanpiirakat, joskin tämän kurssin tarkoituksena on

Makumatka Karjalaan

Karjalainen ruokakulttuuri on rikas ja omalainen. Se sisältää laajan kirjon erilaisia tapoja ja perinteitä. Esimerkiksi leipomusten nimitykset, niiden muodot ja täytteet vaihtelevat alueesta riippuen paljonkin.Perinteisesti vuodenajat määrittelivät kulloinkin käytettävät raaka-aineet ja karjalaiset osasivatkin hyödyntää luonnonantimia monin tavoin. Karjalalainen ruokakulttuuri tunnetaan omavaraisuudesta ja omatoimisuudestaan. Monille karjainen leivonta tuo ensimmäisenä mieleen karjalanpiirakat, joskin tämän kurssin tarkoituksena on

Leipäkurssi nuorille

Kotoinen leivän leivonta on nyt kuuminta hottia ja mikäs sen parempaa kuin itsetehty, uunituore leipä. Kurssilla leivotaan erilaisia leipiä sekä tutustutaan myös muiden maiden leipiin. Kurssilla ei tehdä juurileipää, mutta sivuutamme sitäkin aihetta. Tervetuloa! Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden. – Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia. – Kurssi on

Tapas -kurssi nuorille

Tapas, antipasto tai meze, eli pienet alkupalat/sormisyötävät ovat monissa maissa yleinen aterian aloittaja tai hyvä vaihtoehto esimerkiksi illanistujaisiin/juhliin. Kurssilla tutustutaan erilaisiin suolaisiin alkupaloihin, sekä valmistetaan muutamia erilaisia vaihtoehtoja. Kurssihinta 24€, martoille 19€. – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden. – Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia. – Kurssi on kaikille avoin. Kurssin

Kotoisat Makkarat

Tutustutaan kotitekoisen makkaran valmistukseen, ja tietenkin maistellaan tuotoksiamme! Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden. – Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia. – Kurssi on kaikille avoin. Kurssin hinta on 34€, marttajäsenille 29€. Maksu käteisellä tai kortilla paikan päällä. Kurssin ryhmäkoko: 8 hlöä. Mikäli paikat ovat täynnä, laita itsesi jonoon. Muistathan mainita ilmoittautumisen

Miesten leivontakurssi

Leivonta lämmittää mieltä, tuo ihanaa tuoksua kotiin ja on jopa terapeuttista. Nyt leivotaan! -kurssi tarjoaa inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä leipomiseen. Kurssilla aiheina ovat helpot suolaiset ja makeat leivonnaiset. Opit myös erilaisia työtapoja ja saat parhaat kotileipurin vinkit. Kurssilta saat vinkit myös gluteenittomaan ja vegaaniseen leivontaan. Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen