Annos Afrikkaa -ruokakurssi

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu! Kattilamatkalle otamme mukaan myös muistoja Marttojen yli 40 vuotta kestäneeltä kehitysyhteistyön taipaleelta. Ruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen

Sienikurssi 1.

Tatteja, haperoita, rouskuja ja muita hyviä ruokasieniä! Marttojen sienikurssilla käydään sieniretkellä lähimaastossa, jossa tunnistetaan ja kerätään sieniä, sekä opetellaan sienten käsittelyä. Lopuksi sienistä kokataan erilaisia nopeita ja helppoja sieniruokia. Kurssi on kaikille avoin! Sienikurssi: – sisältää opastetun sieniretken lähiympäristöön (paikka tarkentuu myöhemmin). Lähtö Marttatoimistolta. – sisältää neuvonnan, materiaalin sekä reseptiikan. – retken jälkeen palataan Marttatoimistolle

Pikkukokki -kurssi: Terveelliset välipalat

Välipalat ovat tärkeä osa päivää! Terveelliset välipalat mielletään usein monimutkaisiksi ja ei-niin-hyvän makuisiksi. Tule kurssille oppimaan ja maistamaan, miten terveelliset välipalat voivat olla herkullisia ja  ne valmistuvat helposti ja nopeasti! Kurssi on avoin kaikille 8-12 -vuotiaille. Tervetuloa mukaan! Kurssin hinta: 15€, käteisellä tai kortilla kurssin alussa. Ilmoittautuminen: alla olevan linkin kautta 8.6 mennessä. Peruutukset viimeistään

Pikkukokki -kurssi: Helppoja kesäherkkuja

Kesään sopivat raikkaat herkut, joiden valmistus on helppoa ja nopeaa, ja maku herkullinen! Kurssi on tarkoitettu 8-12 -vuotiaille. Tervetuloa mukaan kokkausmatkalle kesäisiin makuihin! Kurssin hinta: 15€, käteisellä tai kortilla kurssin alussa. Ilmoittautuminen: alla olevan linkin kautta 26.6 mennessä. Peruutukset viimeistään 28.6 klo 9.00 mennessä. Ota mukaasi sisäkengät, essu ja päähine, sekä reipasta kokkailumieltä! Tervetuloa! Lisätietoja

Villiyrtit lautasella -kurssi

Villiyrtit ovat monikäyttöinen, terveellinen ja täysin ilmainen lisä ruokavalioon. Villiyrtit ovat meille usein niitä tuttuja ”rikkaruohoja”, mutta ne voivat olla ihan päinvastaistakin. Tule kurssille tutustumaan villiyrttien maailmaan ja kokeilemaan mitä ruokia niistä voisi valmistaa. Kurssi on kaikille avoin! Kurssin hinta: 20€, Marttajäsenille 15€ Kurssin sisältö: käydään pikainen keruuretki Arktikumin rannassa, mikäli kesä on jo tullut.

Martan koti ja keittiö: Annos Afrikkaa 26.5. klo 17-20

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu! Kattilamatkalle otamme mukaan myös muistoja Marttojen yli 40 vuotta kestäneeltä kehitysyhteistyön taipaleelta. Kurssi on kaikille avoin. Tervetuloa! Kurssin hinta on 34€,

Martan koti ja keittiö: Ruokailoa ikävuosiin 11.5 klo 17-20

Tasapainoinen ruokavalio pitää mielen virkeänä, ylläpitää terveyttä ja edistää hyvinvointia läpi elämän. Ruokailoa ikävuosiin -kurssilta saat ideoita monipuolisten ja ikäsi huomioivien aterioiden valmistamiseen. Kurssilla valmistetaan helppoja, hyvältä maistuvia, värikkäitä ja proteiinipitoisia ruokia. Kurssi sopii myös sinulle, joka haluat valmistaa parempaa ruokaa ikääntyvälle läheisellesi. Senioriruokakurssi: – Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen. – Kurssin aikana kokkaamme

Pikkukokkikurssi 5.5: Terveellistä Äidille

Yllätä äiti tänä vuonna hieman terveellisemmällä aamupalalla tai brunssilla. Lasten itse tekemä ilahduttaa aina! Ruokakurssi 8-12 -vuotiaille äitienpäivä -teemalla keskiviikkona 5.5. klo 16-18 marttatoimistolla. Ota mukaasi sisäkengät, essu, päähine sekä reipasta kokkausmieltä! Kurssi on kaikille 8-12 -vuotiaille avoin! Tervetuloa! Kurssi: sisältää raaka-aineet sekä opetuksen, kokataan yhdessä erilaisia ruokia, joista on helppo muodostaa esim aamupalaksi, brunssiksi

Parasta perunasta arkeen ja juhlaan -ruokakurssi 6.5 klo 17-20

Peruna on suomalaista perusruokaa ja olennainen osa ruokakulttuuriamme. Perunaa viljellään Suomessa etelästä pohjoiseen, ja se onkin lähiruokaa parhaimmillaan. Tuttu mukulakasvi on edullinen ja turvallinen raaka-aine. Ruokarajoitteiden keskellä on hyvä muistaa, että ani harva on perunalle allerginen. Tule mukaan kurssille tutustumaan perunan monipuolisuuteen ruuanlaitossa, sekä kokeilemaan ehkä hieman erilaisempiakin perunaruokia. Tarjolla myös muuta perunatietoutta sekä vinkkejä

Martan Koti ja Keittiö: Kasvisruokakurssi 3.5.21 klo 17

Kas kas Kasviksia -ruokakurssi 3.5.21 klo 17-20 Marttatoimistolla, Rovakatu 13. Kiinnostaako kasvisruoka? Oletko ajatellut lisätä kasvisten käyttöä? Kas kas kasviksia -ruokakurssilla pääset tutustumaan erilaisiin kasvisruokiin ja niiden valmistukseen. Ruokakurssilla opit, kuinka aloitat kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymisen ja kuinka korvaat lihan kasviksilla –  turvallisesti ja monipuolisesti. Kurssilla saat myös vinkkejä tuttujen ruokien muunteluun kasvisruoaksi ja ideoita uusiin