8.5. Marttaleiri / Pori

Marttaleirit ovat tämä kevään uutuus Lounais-Suomessa. Leiri kutsuu mukaan tekemään kaikkea kivaa. Innostumaan, ilahtumaan ja kokemaan marttailun riemua. Päivä toteutetaan non-stop-periaatteella klo 17-20. Ohjelmassa on: käsitöitä, kuten ristipistotöitä ja amppelin tekemistä karjalanpiirakkapaja kahvittelun kera ajankohtaista asiaa biojätteistä ja kompostoinnista yrttiasiaa järjestöpaja kesäisisten kasvislisäkkeiden kokkailua Tietoa tapahtumasta Ajankohta: Marttaleiri järjestetään maanantaina 8.5. klo 17-20 Paikka: Lounais-Suomen

15.3. Pusuja ja kampanisuja – perinneleivonnaisia / Pori / päiväkurssi

Jokaisella suomalaisella maakunnalla on oma perinneleivonnaisensa. Karjalassa paistetaan tietenkin piirakoita, Kainuussa rönttösiä, Varsinais-Suomessa juhlapyhiksi tehdään varilimppua ja Satakunnassa on tykätty tyrnistä. Marttakeittiössä leivotaan tällä kertaa monipuolisesti eri maakuntien perinneleivonnaisia. Tervetuloa tekemään pusuja ja kampanisuja, ja tutustumaan herkulliseen röpörieskaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään keskiviikkona 15.3. klo 11-14 Paikka: Lounais-Suomen Marttojen opetuskeittiö, Valtakatu 7 C, Pori

15.3. Pusuja ja kampanisuja – perinneleivonnaisten ilta / Pori

Jokaisella suomalaisella maakunnalla on oma perinneleivonnaisensa. Karjalassa paistetaan tietenkin piirakoita, Kainuussa rönttösiä, Varsinais-Suomessa juhlapyhiksi tehdään varilimppua ja Satakunnassa on tykätty tyrnistä. Marttakeittiössä leivotaan tällä kertaa monipuolisesti eri maakuntien perinneleivonnaisia. Tervetuloa tekemään pusuja ja kampanisuja, ja tutustumaan herkulliseen röpörieskaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään keskiviikkona 15.3. klo 17-20 Paikka: Lounais-Suomen Marttojen opetuskeittiö, Valtakatu 7 C, Pori

15.3. Pusuja ja kampanisuja – perinneleivonnaisten ilta / Turku

Jokaisella suomalaisella maakunnalla on oma perinneleivonnaisensa. Karjalassa paistetaan tietenkin piirakoita, Kainuussa rönttösiä, Varsinais-Suomessa juhlapyhiksi tehdään varilimppua ja Satakunnassa on tykätty tyrnistä. Marttakeittiössä leivotaan tällä kertaa monipuolisesti eri maakuntien perinneleivonnaisia. Tervetuloa tekemään pusuja ja kampanisuja, ja tutustumaan herkulliseen röpörieskaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään keskiviikkona 15.3. klo 17-20 Paikka: Lounais-Suomen Marttojen opetuskeittiö, Yliopistonkatu 33 G, 3.

23.11. Juuri sinulle – hapanjuurileivontakurssi / Pori

Juurileivonta on mienkiintoista ja antoisaa puuhaa. Ihan erilaista kuin muu leivonta. Jokainen työvaihe on oma erilainen prosessinsa ja maltti on tässä hommassa valttia. Kurssi-iltana pääset tekemään valmiista juuresta vaaleaa hapanleipätaikinaa ja lopulta huumaantumaan keittiöön tulvivasta, lumoavasta leivän tuoksusta. Jokainen kurssilainen saa kotiin viemisiksi taikinajuurta. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään keskiviikkona 23.11. klo 17-20 Paikka: Lounais-Suomen

24.11. Juuri sinulle – hapanjuurileivontakurssi / Turku

Juurileivonta on mienkiintoista ja antoisaa puuhaa. Ihan erilaista kuin muu leivonta. Jokainen työvaihe on oma erilainen prosessinsa ja maltti on tässä hommassa valttia. Kurssi-iltana pääset tekemään valmiista juuresta vaaleaa hapanleipätaikinaa ja lopulta huumaantumaan keittiöön tulvivasta, lumoavasta leivän tuoksusta. Jokainen kurssilainen saa kotiin viemisiksi taikinajuurta. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään torstaina 24.11. klo 17-20 Paikka: Lounais-Suomen

11.10. Parasta ruokaa Pohjolasta-ruokakurssi / Turku

Pohjoismaiseen keittiöön lasketaan kuuluvaksi Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin keittiöt. Vaikka maiden välillä löytyy eroavaisuuksiakin, on pohjoismainen ruokakulttuuri ja makumaailma pääpiirteissään melko samantyyppinen. Maissa syödään monia samoja ruokalajeja höystettynä maiden omilla erikoisuuksilla. Pohjolan keittiöt perustuvat puhtaisiin, yksinkertaisiin makuihin ja tarkoituksena on korostaa ruuan omia makuja. Ruoka on melko konstailematonta kotiruokaa. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi

13.4. Pulikka pyörimään -karjalanpiirakkakurssi / Turku

Ennen vanhaan karjalaisen naisen perustaitoihin kuului karjalanpiirakoiden leipominen. Eikä ihan minkälaisten piirakoiden tahansa. Piirakoiden kuoren tuli olla niin ohut, että siitä näki läpi ”Seitsemän kirkkoa”. Tällä Lounais-Suomen Marttojen karjalanpiirakkakurssilla pyöritetään pulikkaa ja kaulitaan piirakan kuori sopivaksi rypyttämistä varten. Mikälaisia piirakoita syntyy, tule opettelemaan, kaikissa niissä näkyy tekijän kädenjälki. Kotitalousasiantuntija Riitta Laadun ohjaamalla kurssilla opitaan perinteinen

21.2. Ässäkokki-kurssi ryhmä 1 / TURKU

Sinustako seuraava Ässäkokki? Maksuttomat Ässäkokki-kurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Tervetuloa viettämään talvilomapäivää lasten Ässäkokki-kurssille. Kurssilla valmistetaan hyvää, herkullista ja hauskaa ruokaa. Saattaa olla, että kurssilla pääset maistamaan vuoden marjaa ja sinulle selviää mitä kaikkea kivaa siitä voi valmistaa. Tervetuloa mukaan! Tietoa kurssista Ajankohta: KURSSI JÄRJESTETÄÄN MAANANTAINA  21.2. klo 9.30-12.00 Paikka: Lounais-Suomen Marttojen opetuskeittiö Turussa, Yliopistonkatu

24.2. Ässäkokki-kurssi ryhmä 7 / TURKU

Sinustako seuraava Ässäkokki? Maksuttomat Ässäkokki-kurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Tervetuloa viettämään talvilomapäivää lasten Ässäkokki-kurssille. Kurssilla valmistetaan hyvää, herkullista ja hauskaa ruokaa. Saattaa olla, että kurssilla pääset maistamaan vuoden marjaa ja sinulle selviää mitä kaikkea kivaa siitä voi valmistaa. Tervetuloa mukaan! Tietoa kurssista Ajankohta: KURSSI JÄRJESTETÄÄN TORSTAINA 24.2. klo 9.30-12.00 Paikka: Lounais-Suomen Marttojen opetuskeittiö Turussa, Yliopistonkatu