Rikosseuraamusasiakkaat

Yhteistyö Rikosseuraamuslaitoksen kanssa alkoi vuonna 2012. Vuosittain järjestetään noin 270 kurssikertaa rikosseuraamusasiakkaille.

Kursseilla valmistetaan yhdessä edullista kotiruokaa. Samalla keskustellaan hyvistä ruokavalinnoista ja itse tekemisen eduista, arkirytmistä, siivouksesta, pyykkihuollosta ja raha-asioista. Kestävä kehitys ja ympäristöasiat huomioidaan toiminnassa arjen valinnoissa ja hyvissä toimintatavoissa. Arjen tiedot ja taidot kehittyvät, ja samalla sosiaaliset taidot vahvistuvat. Toimintaa ohjaavat marttapiirien koulutetut kotitalousasiantuntijat.

Kurssit toteutetaan 3–6 kerran sarjana pienryhmissä, joko Rikosseuraamuslaitoksen omissa tai marttapiirien tiloissa. Järjestämme kursseja ja luentoja myös etäyhteydellä, mikäli vankilan tekniikka sen mahdollistaa. Pidemmillä kurssisarjoilla on mahdollista suorittaa opintopisteitä.

Palautteen mukaan kurssit vahvistavat kotitaloustaitoja, auttavat arjen sujumista, edistävät terveellisiä elämäntapoja, tukevat sosiaalisia ja ryhmätyötaitoja, innostavat uuden opiskeluun sekä tarjoavat mielekästä yhdessä tekemistä ja onnistumisen kokemuksia.

Tällaisten tavallisten asioiden harjoittelu oli kyllä hyvä juttu. Vankilassa unohtuu helposti, miten tavallisia asioita tehdään, kun kaikki tuodaan valmiina tai tekee puolesta.

Risen Tie vapauteen -sarjan videolla Martan tarina: tunnelmia Sörkan Arki sujuvaksi -kurssilta.