Etiopia

Etiopian vammaiset naiset 2022–2025.

Marttaliitto ja vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys työskentelevät yhdessä Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa vammaisten naisten järjestö Ethiopian Women with Disablities National Associationin kanssa. Tuemme naisten mahdollisuutta kokoontua, vaihtaa kokemuksia, puolustaa oikeuksiaan, päästä omaan ammattiin ja oppia lisää ravitsemuksesta ja ruuanvalmistuksesta. EWDNA myös kouluttaa viranomaisia ja tekee vaikuttamistyötä vammaisten naisten oikeuksiin liittyvissä asioissa. Aloitimme yhteistyön vuonna 2016 ja vuorossa on kolmas hankekausi.

Jäseniä EWDNA:ssa on yli 10 000. Tukiessasi Marttojen kehitysyhteistyötä osa rahoista menee EWDNA-järjestön kurssitoimintaan.

Tummaihoinen nainen kirkkaansinisessä mekossa ja harmaassa hupparissa katsoo hymyillen kohti kameraa. Hän istuu kirkkaansinisessä pyörätuolissa. Taustalla näkyy harmaa seinä. Aurinko paistaa.

Ababa Bacha, 32     

Ababa on touhukas nainen. Miehensä kanssa hän myy kynttilöitä ja suitsuketuoksuja kirkon läheisyydessä, hoitaa kahta lastaan ja asuntoa, ja osallistuu EWDNAn toimintaan. Ababan kautta myös kymmenkunta uutta vammaista naista on liittynyt EWDNAn jäseneksi, sillä viesti on selkeä: EWDNA muuttaa elämän suunnan. Kahdeksan vuotta sitten Ababankin tilanne oli erilainen. Hän kerjäsi kadulla. Nyt edessämme on kaunis ja hymyilevä nainen, joka osallistuu aktiivisesti maansa yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen elämään, ja suunnittelee kouluttavansa lapsensa hyvin. – Kuva ja teksti: Veera Pensala/ Kynnys ry 2022

Lue EWDNAn perustajan Berhanen elämäntarina täältä Minun tarinani: Berhane Daba

Etiopian kynnyksellä -diasarja vammaisista naisista kehitysmaissa: Etiopian kynnyksellä -esitys pdf

Etiopian kynnyksellä ruokakulttuuri -diasarja pdf: Etiopian kynnyksellä ruokakulttuuri pdf

Lahjoita

Annos Afrikkaa

Syksyllä 2020 ilmestyi ruokakurssiaineisto Annos Afrikkaa, joka sisältää tarinoita ja reseptejä kaikista kahdeksasta maasta, joissa Martoilla on ollut kehitysyhteistyöhankkeita vuosina 1980-2020. Kokeile etiopialaisia reseptejä kotona tai marttaillassa:

Kysy piiristäsi yhteystietoja kansainvälisiin marttoihin. Syksyllä 2018 15 marttaa vieraili tutustumassa toimintaan. He ovat käytettävissä marttailtoihin kertomaan työstä ja näyttämään kuvia paikan päältä.