Oheisohjelmaa Marttatorilla

Torin lisäksi Helsingissä on oheisohjelmaa perjantaista sunnuntaihin. Jokainen voi rakentaa oman ohjelmansa kiinnostuksen kohteiden ja Helsingin tapahtumatarjonnan mukaan.

Musiikki ja teatteri


Savoy-teatteri
Martat 120 vuotta -juhlakonsertti 14.9. klo 18. Marttojen 120-vuotista taivalta juhlistavassa konsertissa nousee Savoy-teatterin lavalle Suomen pitkäikäisin viihdeorkesteri Dallapé, seuranaan pitkän linjan iskelmälaulaja sekä filmitähti Pirkko Mannola. Konsertin on käsikirjoittanut legendaarinen Heikki Kahila, ja sen juontaa Vesa Liedes. Musiikin lisäksi konsertissa kuullaan otteita Marttojen pitkästä historiasta. Marttaliiton tervehdyksen konserttiin tuovat Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen ja pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Liput 34 €. Yksittäiset liput osoitteesta lippu.fi (hintaan lisätään toimituskulut). Ryhmäliput osoitteesta kumpulainen@konserttitoimisto.fi tai puh. 0400 885 223. Mainitse tilatessasi lippujen määrä sekä toimitus- ja laskutusosoitteet.


Kansallisteatteri
SAPIENS pe 13.9. ja la 14.9. klo 19. Marttalippu 34 €.

 • Yuval Noah Hararin kansainväliseen bestseller-teokseen pohjautuva Sapiens on luontodokumentin tavoin etenevä esitys, joka tarjoaa hauskan, sarkastisen ja totunnaisia ajatuksia rikkovan näkymän ihmislajin historiaan aina ajan alkuhämäristä nykyaikaan – ja vähän tulevaisuuteenkin

PELLE la 14.9. klo 19. Marttalippu 29 €.

 • Pelle on maagisen realismin hengessä toteutettu omaperäinen komedia peloista, ihmeistä ja niihin törmäämisestä. Kolmikymppinen terapeutti Julia vastaa myöntävästi liittymämyyjänä työskentelevän Kentin kosintaan ja ajautuu perinteiseen häidenjärjestämislimboon. Jo pelkän vieraslistan laatiminen pistää
  Julian kuitenkin väistelemään, sillä hänen on yllättävän vaikeaa ottaa elämäänsä tosissaan. Pian Kentille selviää, että hänen tulevalla vaimollaan on myös merkillinen sukurasite – Julian isä kun sattuu olemaan Pelle. Eikä se ole mikään naurun asia.

Lipputilaukset täältä.


Suomen kansallisooppera ja -baletti
Muutama tunnin mittainen kierros kulissien takana työpajoilla kuten ompelimossa, lavastamossa jne.

 • 13.9. kierrokset alkavat klo 14–16.30.
 • 14.9. kierrokset alkavat klo 16.45.
 • Käytä tilatessa tunnusta MARTAT. Ryhmähinta 49 € (max 25 henkeä/ryhmä). Varaukset ja lisätiedot: kiertokaynnit@opera.fi, puh. 09 4030 2210 (ma-pe 9-16)

Museot ja nähtävyydet

Tarjoukset voimassa 13.–15.9., ellei toisin mainita.


HAM (Helsingin kaupungin taidemuseo)
Ellen Thesleff, Minä maalaan kuin jumala

 • Martoilla ja marttaryhmillä ilmainen sisäänpääsy. Ilmoita ryhmä osoitteessa hamvaraukset@hel.fi Kerro, että kyseessä on Marttaliiton etu. Samasta osoitteesta voi varata opastuksen. Hinta 80 €, sunnuntaina 160 €, ryhmän koko korkeintaan 25 henkilöä. Ilman ryhmävarausta ilmainen sisäänpääsy jäsenkortilla.www.hamhelsinki.fi/

Helsingin kaupunginmuseo
Museoon ilmainen sisäänpääsy. Opastukset ja kävelykierrokset tarjoushinnoilla, ilmoita varauksen yhteydessä tunnus Martat120. Varaukset viimeistään kuukautta ennen opastusta tai kierrosta osoitteesta hkm.peda@hel.fi. Opastukset ja kävelykierrokset lähtevät museolta, osoite Aleksanterinkatu 16.

 • Näyttely: Helsingin valitut palat. Opastus 40 €, ryhmän koko korkeintaan 25 henkilöä.
 • Kävelykierrokset 75 €, ryhmän koko korkeintaan 25 henkilöä.
  • Keisarin Helsinki. Kuinka Helsinki rakentui pääkaupungiksi?
  • Katajanokan jugend. Maamme suurin yhtenäinen jugend-asuinalue. (HUOM. vain 14.–15.9.)
  • Valokuvaaja Signe Branderin matkassa Kalliossa. Brander kuvasi 1900-luvun alussa Kallion kivitaloja ja rakentamattomia alueita. (HUOM. Kierros lähtee Ruiskumestarin talolta, Kristianinkatu 12.)

Kansallismuseo
14.–15.9. sisäänpääsy martoille 9 € jäsenkortilla. Ryhmäopastukset lauantaina 80 €, ryhmässä korkeintaan 25 henkilöä. Etukoodi Marttaliitto. Varaukset osoitteesta skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi.


Suomenlinna
Tutustu linnoitusalueen historiaan ja nykypäivään kävelykierroksella. Opastuksen ryhmähinta 140 €. Varaukset viimeistään 1.9. guidebooking@suomenlinnatours.com. Ilmoita osallistujamäärä, toivottu kellonaika, kieli ja tunnus Martat120.

Alueella myös Suomenlinna-museo (4 €/hlö, ilmoita tunnus Martat120 kassalla) ja Ehrensvärd-museo (vapaa pääsy).