Junnukokit 7-12 vuotiaat, Nyt leivotaan suolaista ja makeaa to 4.5

Tällä kurssilla leivomme nopeita suolaisia ja makeita  leivonnaisia levyinä ja kappaletuotteina arkeen että juhlaan. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää kotiinvietäväksi

Martan kotia ja keitttiö, Vaalea hapanjuurileipäkurssi ti 14.3.

Opi leipomaan hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit vaaleahapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen kotiuunissa. Mukaan

Junnukokit, 7 – 12 vuotiaat, Yhdessä ystävän kanssa to 9.2.

Ystävän kanssa on kiva kokata, leipoa ja herkutella yhdessä.   Tällä kurssilla teemme ystävä-teemalla tarjottavaa.   Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää

Martan koti ja keittiö/ Vaalea hapanjuurileivonta ti 25.10. 2022

Juurileivontakurssi – Opi leipomaan hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit vaaleahapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen

Karjalaiset piirakat to17.11.2022 klo 17 -20 Lapsi-aikuinen kurssi, maksuton

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin. Monet karjalaiset

Martan koti ja keittiö – Gluteeniton leivonta, KURSSI ON TÄYNNÄ

Tarvitsetko lisävarmuutta gluteenittomaan leivontaan? Tänä iltana perehdymme gluteenittoman leivonnan saloihin.  Valmistamme hiivataikinat,  joista tehdään pullaa ja sämpylöitä tai leipää Valmistamme myös suolasta ja makeaa piirakkaa. Nämä nautimme teen kera. Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit

Martan koti ja keittiö- Monta tapaa leipoa – suolaiset leivonnaiset arkeen ja juhlaan to 24.11.2022 klo 17 -20

Tällä kurssilla leivotaan yhdessä herkulliset suolaiset leivonnaiset ja ruokaisat välipalat, joilla ravitset sekä mieltä että kehoa. Tutustutaan eri ruokakulttuurien leivonnaisiin ja maistetaan uusia makuja, perinteisempiä leivonnaisia unohtamatta.  Kurssilta saat mukaasi  Monta tapaa leipoa- ohjekirjasen. . Lisätietoja Heli Similä p.041 311 8802  Hinta 42 €, martoille 37 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikorttilla tai mukaan

Karjalaiset piirakat to 25.8.2022 klo 17 -20 Lapsi-aikuinen kurssi, maksuton

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin. Monet karjalaiset

Pikkukokkikurssi, ma 6.6 – ke 8.6 klo 10-13 , 7-12 vuotiaille

Kotien pikkukokit huomio:  teille on tarjolla mukavaa tekemistä marttalassa ruoan ja leivonnan parissa yhdessä toisten pikkukokkien kanssa.  Harjoittelemme ruoanvalmistuksen ja leivonnan ohessa pöydän kattamista ja keittiön puhtaanapitämistä. Yhteinenruokailu on päivän kohokohta. Ruoat ja leivonnaiset  valmistamme  laktoosittomina,  kerro muut erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksu 15 € / pv  / lapsi, sisarusale  12 € / sisar.  Tällä viikolla

Pikkukokkikurssi, ma 13.6.2022 klo 10 -13, 7- 12 vuotiaille

Kotien pikkukokit huomio:  teille on tarjolla mukavaa tekemistä kesälomalla ruoan ja leivonnan parissa yhdessä toisten pikkukokkien kanssa.  Harjoittelemme ruoanvalmistuksen ja leivonnan ohessa pöydän kattamista ja keittiön puhtaanapitämistä. Yhteinen ruokailu on päivän kohokohta. Huom! Torstaina 16.6 pikkukokit tekevät eväsretken Ainolan puistoon. Ruoat ja leivonnaiset  valmistamme  laktoosittomina,  kerro muut erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksu 15 € / pv