Valmistusohje

700 g lohifileetä
2 rkl öljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
125 g mozzarellajuustoa
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 sipuli
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl öljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

  1. Nosta kala leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Sekoita öljyyn balsamico ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa loheen 2–3 sentin välein viiltoja lähes nahkaan asti.
  3. Viipaloi juusto ja asettele viipaleet viiltoihin.
  4. Suikaloi kurpitsa, paprikat ja sipuli.
  5. Pane suikaleet kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori, öljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
  6. Lusikoi kasvikset lohen ympärille.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes lohi on kypsää.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 394 kcal/annos
  • C-vitamiini 88.2 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 140.5 mg
  • Natrium 719.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.9 g
  • Proteiini 26.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
  • Rasva 29.4 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*