Mozzarella-uunilohi ja sitruunaiset uunikasvikset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/03/lohi_ja_risotto.jpg
Mozzarella-uunilohi ja sitruunaiset uunikasvikset
Valmistusohje
700 g lohifileetä
2 rkl öljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
125 g mozzarellajuustoa
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 sipuli
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl öljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
- Nosta kala leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Sekoita öljyyn balsamico ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa loheen 2–3 sentin välein viiltoja lähes nahkaan asti.
- Viipaloi juusto ja asettele viipaleet viiltoihin.
- Suikaloi kurpitsa, paprikat ja sipuli.
- Pane suikaleet kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori, öljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
- Lusikoi kasvikset lohen ympärille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes lohi on kypsää.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 394 kcal/annos
- C-vitamiini 88.2 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 140.5 mg
- Natrium 719.9 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.9 g
- Proteiini 26.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
- Rasva 29.4 g
Ainesosat
-
700 gLohifilee
-
2 rklRypsiöljy
-
1 rklBalsamiviinietikka
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlMustapippuri
-
125 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
250 gKesäkurpitsa, zucchini
-
2 kplPaprika, punainen
-
1 kplSipuli
-
1 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 rklRypsiöljy
-
2 tlSokeri