Valmistusohje

Muhennos:
noin ½ l jauhosavikan lehtiä
3–4 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
hiven pippuria

Munakas:
4 munaa
4 rkl vettä
½ tl suolaa
5–6 nakkia
nokare voita tai margariinia

  1. Valmista muhennos: Kiehauta savikan lehdet vähässä vedessä. Valuta ja hienonna ne. Sekoita maito ja vehnäjauhot kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää savikkasilppu ja mausta.
  2. Valmista munakas: Riko munat ja vatkaa niihin vesi ja suola muutamalla haarukanvedolla. Lisää paloitellut nakit. Pane rasvanokare lämpimään paistinpannuun. Kun se ei enää sihise, lisää muna-nakkiseos. Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten.
  3. Kun munakas on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea, kaada pinnalle savikkamuhennos.
  4. Koristele esimerkiksi ruohosipulisilpulla.

    Tarjoa hyvän leivän kera.

Ainesosat

  • 5 dl
    Nokkonen
  • 3 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 150 g
    Nakki, tuotekeskiarvo
  • 1 rkl
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 574 kcal/annos
  • C-vitamiini 174.9 mg
  • Rauta 8.3 mg
  • Kalsium 884.4 mg
  • Natrium 1355.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.4 g
  • Proteiini 36.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.1 g
  • Rasva 37.3 g
Jaa sivu