Savikka-nakkimunakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Valmistusohje
Muhennos:
noin ½ l jauhosavikan lehtiä
3–4 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
hiven pippuria
Munakas:
4 munaa
4 rkl vettä
½ tl suolaa
5–6 nakkia
nokare voita tai margariinia
- Valmista muhennos: Kiehauta savikan lehdet vähässä vedessä. Valuta ja hienonna ne. Sekoita maito ja vehnäjauhot kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää savikkasilppu ja mausta.
- Valmista munakas: Riko munat ja vatkaa niihin vesi ja suola muutamalla haarukanvedolla. Lisää paloitellut nakit. Pane rasvanokare lämpimään paistinpannuun. Kun se ei enää sihise, lisää muna-nakkiseos. Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten.
- Kun munakas on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea, kaada pinnalle savikkamuhennos.
- Koristele esimerkiksi ruohosipulisilpulla.
–
Tarjoa hyvän leivän kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 37.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 14.1 g
- Proteiini 36.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.4 g
- Sokerit 11 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 1355.3 mg
- Kalsium 884.4 mg
- Rauta 8.3 mg
- C-vitamiini 174.9 mg
Ainesosat
-
1 rklVoi
-
150 gNakki, tuotekeskiarvo
-
4 rklVesi, vesijohtovesi
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
5 dlNokkonen