Savikka-nakkimunakas

2 annosta

Valmistusohje

Muhennos:
noin ½ l jauhosavikan lehtiä
3–4 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
hiven pippuria

Munakas:
4 munaa
4 rkl vettä
½ tl suolaa
5–6 nakkia
nokare voita tai margariinia

  1. Valmista muhennos: Kiehauta savikan lehdet vähässä vedessä. Valuta ja hienonna ne. Sekoita maito ja vehnäjauhot kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää savikkasilppu ja mausta.
  2. Valmista munakas: Riko munat ja vatkaa niihin vesi ja suola muutamalla haarukanvedolla. Lisää paloitellut nakit. Pane rasvanokare lämpimään paistinpannuun. Kun se ei enää sihise, lisää muna-nakkiseos. Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten.
  3. Kun munakas on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea, kaada pinnalle savikkamuhennos.
  4. Koristele esimerkiksi ruohosipulisilpulla.

    Tarjoa hyvän leivän kera.
Hiilijalanjälki
1.44 kg CO2 ekv
  • Energia 574 kcal/annos
  • Rasva 37.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.1 g
  • Proteiini 36.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.4 g
  • Sokerit 11 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 1355.3 mg
  • Kalsium 884.4 mg
  • Rauta 8.3 mg
  • C-vitamiini 174.9 mg