Valmistusohje

Muhennos:
noin ½ l jauhosavikan lehtiä
3–4 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
hiven pippuria

Munakas:
4 munaa
4 rkl vettä
½ tl suolaa
5–6 nakkia
nokare voita tai margariinia

  1. Valmista muhennos: Kiehauta savikan lehdet vähässä vedessä. Valuta ja hienonna ne. Sekoita maito ja vehnäjauhot kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää savikkasilppu ja mausta.
  2. Valmista munakas: Riko munat ja vatkaa niihin vesi ja suola muutamalla haarukanvedolla. Lisää paloitellut nakit. Pane rasvanokare lämpimään paistinpannuun. Kun se ei enää sihise, lisää muna-nakkiseos. Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten.
  3. Kun munakas on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea, kaada pinnalle savikkamuhennos.
  4. Koristele esimerkiksi ruohosipulisilpulla.

    Tarjoa hyvän leivän kera.

Reseptin ravintosisältö

Energia 574 kcal/annos
  • C-vitamiini 174.9 mg
  • Rauta 8.3 mg
  • Kalsium 884.4 mg
  • Natrium 1355.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.4 g
  • Proteiini 36.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.1 g
  • Rasva 37.3 g
Jaa sivu