Ainesosat

  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 100 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 9 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 152 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 23.3 mg
  • Natrium 95.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.5 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Rasva 4.6 g

Valmistusohje

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
100 g margariinia tai voita sulatettuna
n. 9 dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää sokeri, suola ja sula rasva.
3. Sekoita jauhot taikinaan hyvin vaivaten.
4. Anna taikinan kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
5. Leivo taikinasta ohuita nauhoja. Kääri nauhat paistotikkujen ympärille.
6. Kypsennä tikkupullat lähellä hiillosta käännellen vartaita, kunnes pullat ovat pinnalta kauniin ruskeita ja kypsiä.
7. Syö tikkupullat heti lämpiminä.

 

Jaa sivu