Tikkupullat

20 annosta

Valmistusohje

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
100 g margariinia tai voita sulatettuna
n. 8-9 dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja sula rasva.
3. Sekoita jauhot taikinaan hyvin vaivaten.
4. Anna taikinan kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
5. Leivo taikinasta ohuita nauhoja. Kääri nauhat paistotikkujen ympärille.
6. Kypsennä tikkupullat lähellä hiillosta käännellen vartaita, kunnes pullat ovat pinnalta kauniin ruskeita ja kypsiä.
7. Syö tikkupullat heti lämpiminä vaikkapa mansikkahillon kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
  • Energia 152 kcal/annos
  • Rasva 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.6 g
  • Sokerit 3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 95.8 mg
  • Kalsium 23.5 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg