Ainesosat

  • 1500 g
    Porsaanfilee, ulko/sisäfilee, rasvaa 4,5 %
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Rosmariini, kuivattu
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 170 g
    Pekoni, rasvainen
  • 200 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
  • 1 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Marjahyytelö, marjat, hyytelösokeri
  • 15 g
    Sitruunamehu
  • 4 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 400 kcal/annos
  • C-vitamiini 7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 62.6 mg
  • Natrium 902.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.7 g
  • Proteiini 35.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.8 g
  • Rasva 25.5 g

Valmistusohje

1 ½ kg porsaan ulkofileetä
2 tl suolaa
2 tl rosmariinia
mustapippuria

Täyte:
1 pkt (170 g) pekonia
200 g tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja TAI
hienonnettua persiljaa

 Lisäksi: paistinarua tai cocktailtikkuja

  1. Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Varaa terävä veitsi lihan käsittelyyn. Leikkaa lihan pinnalta kalvot pois. Leikkaa filee kääretorttumaiseksi levyksi: Aseta filee leikkuulaudalle pitkittäin. Leikkaa oikealta sivulta viilto noin sentin korkeudelta ylhäältäpäin katsottuna. Älä leikkaa kerrosta irti, vaan jätä se noin sentin leveydeltä kiinni vasempaan reunaan. Taita päällimmäinen kerros auki. Tee vastaavanlainen viilto fileen paksusta keskikohdasta, vasemmalta, kohti oikeaa reunaa. Avaa filee levyksi ja nuiji tasaiseksi. Hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja rosmariinia.
  2. Valmista täyte. Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot kevyellä lämmöllä. Jätä rasva pannulle. Sekoita jäähtyneet pekonikuutiot, tuorejuusto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit tai persiljasilppu keskenään.
  3. Levitä täyte fileelevyn päälle. Kääri rullalle ja kiinnitä märällä paistinarulla tai cocktailtikuilla. Ruskista rullan pinta pannulla pekonirasvassa. Siirrä rulla leivinpaperin päälle uunivuokaan, jätä saumapuoli ylöspäin. Paina paistomittari keskelle fileetä.
  4. Kypsennä rullaa 150°C:ssa, kunnes paistomittari osoittaa 75°C. Valele välillä lihaa irronneella nesteellä.
  5. Nosta kypsä rulla uunista ja kääri alumiinifolioon. Anna vetäytyä. Poista narut tai tikut ja leikkaa lihasta ohuita viipaleita.

Kastike:
2 dl paistolientä tai vettä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl ruokakermaa
(1 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio)
1 dl karpalohyytelöä
1 rkl sitruunamehua
murskattua rosépippuria

  1. Mittaa kattilaan paistoliemi tai kylmä vesi ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää kerma ja jos et käytä paistolientä, lisää myös lihafondi.
  3. Kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
  4. Sulata karpalohyytelö kastikepohjaan. Mausta sitruunamehulla ja rosépippurilla.
Jaa sivu