Ainesosat

  • 2500 g
    Lampaanpaisti
  • 17.5 g
    Valkosipuli
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 13 g
    Timjami, tuore
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 1/2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 325 kcal/annos
  • C-vitamiini 3 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • Kalsium 19.4 mg
  • Natrium 422.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.8 g
  • Proteiini 32.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Rasva 21.4 g

Valmistusohje

n. 2 1/2 kg:n lampaanpaisti
valkosipulinkynsiä
yhden sitruunan mehu
runsaasti yrttejä, rosmariinia, basilikaa, timjamia
2 tl suolaa
mustapippurirouhetta

1. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä viiltoja joka puolelle paistia ja työnnä valkosipulisuikaleet niihin.
2. Sivele sitruunamehua joka puolelle paistia. Hienonna (tuoreita) yrttejä ja levitä niitä runsaasti paistin pinnalle.
3. Laita paisti paistopussiin ja sulje pussinsuu tiiviisti. Anna paistin maustua viileässä paikassa 2-3 vuorokautta.
4. Avaa pussi ja ripottele maustuneen paistin pinnalle suola ja vähän mustapippurirouhetta. Laita paistopussiin muutama kuorittu sipuli ja peruna. Sulje pussi.
5. Paina lihamittari pussin läpi paistin lihaisimpaan kohtaan. Leikkaa pussista ylin kulma pois, jotta muodostuva höyry ei halkaise pussia.
4. Paista uunissa 175°C:ssa kuten lammaspaisti sivulla 21.

Tee paistoliemestä kastike.
1. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen 1-2 rkl vehnäjauhoja.
2. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää tilkka kermaa ja tarkista maku.

Jaa sivu