| |

Girls just wanna have fun (damental rights)

Jotta malawilainen Catherine selviää lapsuuden hyväksikäytöstä ja saa koulut loppuun. Jotta sambialainen Olipa pääsee esteettömään opiskelija-asuntolaan. Jotta somalimaalainen Nastexo löytää uuden kodin ja työpaikan turvakodista lähdettyään. Jotta etiopialainen Embet ja hänen vaikeasti vammainen aikuinen tyttärensä saavat jatkossakin järjestää syntymäpäiväjuhlia kotonaan, välittävien naapureidensa ympäröimänä. Jotta tytär saa uuden turvallisen asuinympäristön, kun Embet ei enää jaksa.

Punahuivinen tyttö hymyilee leveästi lippis väärinpäin päässä kameralle ja nostaa käsiä ylös.

Jotta myös suomalaiset kaikenlaiset tytöt saavat toteuttaa itseään vapaasti. Jotta tyttöjen ympärillä olevat pojat ymmärtävät, ettei toista ihmistä kannata painostaa ennalta valettuun muottiin. Jotta heidän ei itsekään tarvitse asettua muottiin.

On tuhat hyvää syytä toimia valinnan vapauden ja kaikkien sukupuolten ihmisoikeuksien puolesta jokaisena päivänä. Koska hyvä arki kuuluu kaikille.

10.10.2023 Marttojen yhteistyökumppani, suomalainen vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys täyttää 50 vuotta. 11.10. on kansainvälinen tyttöjen päivä. Marttaliiton kehitysyhteistyö edistää vammaisten ja vammattomien tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia. Kuvan somalimaalainen räppärityttö ei esiinny blogin tekstissä. Kuva: Liisa Huima