| |

Kestositeillä varmuutta koulupäiviin

Nainen puolilähikuvassa pitelee hymyillen kädessään kangaspussia. Hänen edessään on pino samanlaisia pussukoita.

Martat lahjoitti huhtikuussa sambialaiselle Vilole-järjestölle ison kassillisen kestositeitä jaettavaksi järjestön toiminnassa mukana oleville vammaisille nuorille. Idea lähti liikkeelle ProMartat-yhdistyksestä ja mukana kestositeitä ompelemassa oli ryhmä yhdistyksen aktiiveja ja työväenopiston kurssilaisia.

Sambiassa Vilolen nais- ja tyttötyön koordinaattori Martha Kalipa otti siteet vastaan iloisena. ”Suurin osa tytöistä käyttää ompelemattomia kangassuikaleita siteiden sijaan. Ne eivät kuitenkaan pidä yhtä hyvin kuin nämä pehmustetut ja muotoon ommellut siteet. On päiviä, jolloin kouluun ei voi lähteä Nämä tulevat enemmän kuin tarpeeseen.”

Chuundwen kylässä on erikseen pihakäymälät koulun henkilökunnalle ja eri luokka-asteiden tytöille ja pojille. Tärkeä osa kuukautishygieniaa ja koulun turvallisuutta on se, että vessassa saa käydä omassa rauhassa ilman pelkoa häirinnästä.

Osa nyt ommelluista siteistä toimitetaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana Malawiin osana Väestöliiton kanssa tekemäämme yhteistyötä. Pieni käytännön apu, iso merkitys yksittäiselle koulua käyvälle nuorelle Machingan alueella.

Lähikuva napeilla kiinnitettävistä neliönmuotoisista kangaspusseista
Kiitos ProMartat ja Helsingin työväenopisto!
Henkilö pitää käsissään kankaasta ommeltua kestosidettä.