|

Ilahduta ystävää

Pirkon motto: Jaettu ilo on (vähintään) kaksinkertainen ilo.

Pirteä ja energinen Pirkko Sahlberg liittyi Tammelan Marttoihin viisi vuotta sitten muuttaessaan Kellokoskelta Tammelaan. Pirkko on marttaillut vuodesta 2005, jolloin hän oli perustamassa Kellokosken Marttoja.

Marttailu tuottaa Pirkolle iloa ja hänen mielestään on hauskaa olla osa toimeliasta tiimiä. Pirkko onkin puuhakas ja aikaansaapa ihminen, sillä hänen harrastuksiinsa kuuluvat marttailun lisäksi SPR ja Tammelan eläkeliitto. Vapaaehtoistyö tuottaa hyvinvointia ja yhteistä hyvää.

Pirkko on kolmen lapsen mummi ja kahden mäyräkoiran koiramamma. Siinä sitä on yhdelle martalle harrastuksia ihan tarpeeksi, kun mukaan lisätään vielä kuntosali.

Seeprakakkuja ja iloisia kääretorttuja

Pirkon mielestä harrasteryhmässä täytyy olla innostava vetäjä ja henkilöitä, jotka tykkäävät tehdä käytännöntöitä. Pirkko ilmoitti kuuluvansa jälkimmäiseen ryhmään eli tekijöihin. Pirkon lempinimi voisi olla vaikka Paakari-Pirkko, sillä hän laittaa mielellään ruokia pitkän kaavan kautta ja pyöräyttää tuon tuosta maukkaita leivonnaisia. Marttayhdistyksemme puuhamartta kokeilee mielellään uusia reseptejä. Leipomisessa ja ruuanlaitossa Pirkolla on sääntönä, että sääntöjä ei ole: tee niistä tarveaineista, mitä kaapista löytyy ja ole luova.

Pirkon sydäntä lähellä ovat eritysruokavaliot. Huumorintajuinen Pirkko hauskuttaa lähipiiriään erikoisilla leipomuksilla, kuten kaksi kiloa painavalla Seeprakakulla tai päräyttävällä Lakumarengilla. Viimeksi hän yllätti minut tuomalla ruisjauhoista tehdyn marjaisan kääretortun.

Pirkon iloinen marjakääretorttu

4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhoa

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Joukkoon sekoitetaan muut aineet. Paistetaan 225 °C, paistoaika noin 7 min. Kääretortun väliin sopivat kaikenlaiset hillot. Iloisessa marjakääretortussa hillona oli Sitruunainen kurpitsahillo. Sopivan kirpakkaa.

Pirkko toivoo, että tänä(kin) vuonna ilahduttaisimme ystäviämme ja kanssakulkijoitamme. Pieni leipomus, hymy ja auttaminen antavat ja tuottavat hyvää mieltä.